Pozadí a formátování na webu

Vzhled webu spadá do globálního nastavení. Jde o funkci, kdy si určíte pravidla pro všechny stránky webu, abyste docílili jednotného designu. Každá stránka webu se pak tímto nastavením bude řídit, a to až do okamžiku, než si na ní nastavíte, aby měla vlastní formátování a pozadí.

Přejděte do Nastavení > Web.

Nyní v levém menu vyberte možnost Vzhled.

Pozadí

V prvním boxu nastavujete pozadí neboli podklad webu pro veškerý obsah. Pokud chcete používat jednu barvu, nastavte si ji. Jestliže jste se rozhodli pro obrázek, můžete ho přidat, ale v tomto případě dojde k tomu, že obrázek překryje barvu pozadí. 

tip

Při použití obrázku na pozadí věnujte pozornost této nápovědě.

Obrázku můžete nastavit, že se bude přizpůsobovat šířce obrazovky. Dále si můžete zvolit, zda bude použit barevný filtr, který se zobrazí přes obrázek v pozadí. Jako poslední možnost je zde efekt. Zvolte si, zda má být obrázek fixní, nebo má rolovat se stránkou.

Formátování textů

Tady si nastavujete výchozí styly pro texty. Když si zvolíte fonty pro nadpisy a texty, pomůže vám to k tomu, abyste měli všude stejný vzhled a nestalo se vám, že bude web z hlediska textů roztříštěný.

V nastavení Barva inverzních textů si navolte, jaká barva se má používat v momentě, kdy pozadí bude bílé/světlé. Aby text na světlém pozadí nezanikl, použije se inverzní (převrácená) barva.

Další, co si tady vybíráte, je barva odkazů před a po najetí myší na ně.

Formátování textů v textovém elementu

Jestliže použijete prvek Nadpis nebo Text, můžete v něm nastavit tzv. tagy H1 až H6. Tyto tagy se používají pro zkvalitnění SEO a také jako pomůcka pro různé druhy nadpisů. Například nadpis H1 bude jako hlavní nadpis (největší velikost), H2 nadpis v kategorii (menší) a třeba H3 (ještě menší) jako podnadpis v kategorii. Takhle jednoduše si to uděláte pro všechny druhy nadpisů na svém webu.

V nastavení vždy vybíráte Velikost nadpisu a jeho barvu.

A poslední, čemu budeme věnovat pozornost, jsou odrážky. Na výběr máte několik stylů, které si můžete předem nastavit. Při vaší práci se bude jejich styl promítat do všech stránek, kde je použijete.

Pokročilé nastavení

Zde si můžete nastavit šířku stránek pro celý web. Výchozí šířka je 970 px.

Pomohla vám tato nápověda? Děkujeme za vaše hodnocení :-) Ouuu, stala se nějaká chyba při odesílání hodnocení. Zkuste nás prosím ohodnotit později.

Potřebujete pomoct? Kontaktujte nás Kontaktujte nás