Hlavička webu

V tomto návodu vám ukážeme, jak nastavit hlavičku webu. Hlavička webu změní všechny hlavičky na všech stránkách, které používají globální nastavení, a mají tedy nastaveno používat hlavičku webu.

Pokud chcete hlavičku upravit, přejděte do  Nastavení > Web.

V levém menu zvolte Vzhled > Hlavička webu.

Logo nastavujete hned v prvním boxu. Můžete nastavit buďto obrázkové logo, tj. že si do Miowebu nahrajete vlastní logo ve formátech JPG nebo PNG, anebo zvolíte textové logo a napíšete ho jako text. V případě textového loga můžete zvolit ještě jeho font, barvu a samozřejmě velikost.

Obrázkové logo nahrajete pomocí ikonky plus s textem Vybrat obrázek. Následně kliknete na tlačítko Vybrat soubory.
Pokud už máte obrázek nahraný, vyberete ho z Knihovny médií.

Sekce Základní nastavení

Zde zvolíte typ hlavičky, respektive rozložení loga a menu. O kousek níž už najdete možnost nastavení menu, které si ale musíte nejdříve vytvořit, a přidat do něj stránky. Kromě toho můžete ještě nastavit, k jaké straně se menu bude zarovnávat a jakou bude mít celá hlavička barvu a odsazení.

Sekce Vzhled menu

V této záložce nastavíte font a barvy menu.

Sekce Pokročilé nastavení

Před každou hlavičku můžete vkládat obsah. Ten se skládá ze stejných elementů a bloků jako celý Mioweb. Pokud tam nějaký dáte, odsune hlavičku níž a bude pohledově to první, co je na webu vidět. Při tvorbě obsahu před hlavičkou si můžete vybrat buď prázdnou šablonu, nebo jednu z přednastavených v Miowebu.

V pokročilém nastavení poté můžete nastavit ještě ohraničení menu, pozadí menu a šířku obsahu hlavičky.

pozor

Pokročilé nastavení je určeno zkušenějším uživatelům. Pokud si nejste jisti, co děláte, tak ho doporučujeme ponechat ve výchozích hodnotách.

Sekce Fixní hlavička

Zpřístupněním fixní hlavičky dosáhnete toho, že hlavička webu bude neustále „přilepená“ k horní části obrazovky, a to i v případě, že budete scrollovat stránkou níže. 

V tomto nastavení máte opět několik možností, jak fixní hlavičku vylepšit. Třeba při scrollování můžete nastavit hlavičce jiné vlastnosti, než když byla nahoře. Týká se to jiných barev, velikosti horního a spodního odsazení hlavičky a volby stínu. Stín uvidíte v dolní části hlavičky. Dále si můžete zvolit, zda bude hlavička fixní i na mobilním zařízení, či nikoliv.

Pomohla vám tato nápověda? Děkujeme za vaše hodnocení :-) Ouuu, stala se nějaká chyba při odesílání hodnocení. Zkuste nás prosím ohodnotit později.

Potřebujete pomoct? Kontaktujte nás Kontaktujte nás