Nastavení SMTP

Jak nastavit SMTP

Klikněte na ozubené kolečko Nastavení > WEB > Nastavení > E-mail (SMTP) a aktivujte možnost Použít k zasílání e-mailů vlastní SMTP server.

Zobrazí se kolonky pro vyplnění vlastních hodnot.

Mám e-maily vytvořené u Miowebu

Pokud máte e-maily vytvořené u Miowebu, pak nastavte u SMTP serveru tyto hodnoty:
  • SMTP host: smtp.miowebmail.cz
  • SMTP zabezpečení: SSL
  • SMTP port: 465
  • SMTP autentizace: Ano

Dále bude potřeba vyplnit přihlašovací jméno (vyplňte e-mailovou adresu, kterou jste zadávali do pole E-mailová adresa na začátku tabulky) a heslo do této e-mailové schránky

POZOR: V poli E-mailová adresa a Přihlašovací jméno musí být vyplněna stejná e-mailová adresa. Pokud zde vyplníte odlišné údaje, SMTP server nebude funkční.

Jakmile všechny pole vyplníte, nastavení uložte tlačítkem Uložit.

Mám e-maily vytvořené u jiného poskytovatele

Všechny potřebné údaje k nastavení SMTP serveru najdete v nápovědě poskytovatele Vašich e-mailových služeb. Pokud byste tyto údaje nemohli dohledat, kontaktujte podporu tohoto poskytovatele, určitě Vám rádi poradí, případně vás nasměrují.

POZOR: V poli E-mailová adresa a Přihlašovací jméno musí být vyplněna stejná e-mailová adresa. Pokud zde vyplníte odlišné údaje, SMTP server nebude funkční.

Jak otestovat funkčnost nastaveného SMTP serveru

Klikněte na ozubené kolečko Nastavení > WEB > Nastavení > E-mail (SMTP). Zde vyberte záložku Test nastavení SMTP a zde zadejte jakoukoliv svojí e-mailovou adresu a klikněte na Odeslat testovací e-mail

Nyní zkontrolujte svojí e-mailovou schránku a podívejte se, zda e-mail dorazil

POZOR: Pokud e-mail nedorazil, je SMTP server nakonfigurovaný nekorektně a nastavení nebude fungovat. Zkontrolujte tedy zadané údaje. Pokud e-mail dorazil, je vše nastaveno v pořádku.

Pomohla vám tato nápověda? Děkujeme za vaše hodnocení :-) Ouuu, stala se nějaká chyba při odesílání hodnocení. Zkuste nás prosím ohodnotit později.

Potřebujete pomoct? Kontaktujte nás Kontaktujte nás