Heureka.cz - měření konverzí a Ověřeno zákazníky

Heureka.cz je portál, který slouží k zobrazení a prodeji vašich produktů. Pro import vašeho zboží na Heureku musíte mít XML soubor (XML feed) obsahující data o vašich produktech. Odkaz na tento XML soubor zadáte na příslušné místo při registraci e-shopu na Heurece

Adresu feedu najdete v Miowebu v Nastavení > Prodej > Nastavení > Srovnávače cen > Heureka.cz.

UPOZORNĚNÍ

Propojení s Heureka.cz je možné využít pouze v případě, že Váš web obsahuje modul Prodej (dříve modul e‑shop). Pokud tento modul web neobsahuje, v propojení aplikací se možnost Heureka.cz nezobrazí a je potřeba změnit tarif webu.

Měření konverzí

Na Heureka.cz můžete zobrazení / prodej svého zboží podpořit PPC (Pay per Click) reklamou. To znamená, že si zaplatíte za lepší pozici vašeho zboží ve vyhledávání. Abyste měli vynaložené zdroje lépe pod kontrolou, obsahuje administrace Heureka.cz i nástroje pro analytiku a měření konverzí. Více informací o této službě naleznete v nápovědě Heureky, a to v článku Měření konverzí.

Přihlaste se na Heureka.cz a v profilu klikněte na tlačítko Administrace e-shopu (viz obrázek níže). Pokud na Heurece ještě účet nemáte, můžete si ho vytvořit v tomto odkazu.

Nyní v levém menu vyberte možnost Statistiky a reporty > Měření konverzí
Zkopírujte si  Veřejný klíč pro kód měření konverzí

V Miowebu přejděte do  Nastavení > Propojení aplikací.

Zde vyberte  možnost Heureka.

Zkopírovaný veřejný klíč vložte v záložce Konverze a potvrďte tlačítkem Uložit.

Nyní se vraťte do administrace Zboží.cz. Stav propojení vidíte v políčku Stav měření konverzí. 
Pokud vidíte hlášku Plná implementace, je vše v pořádku.

Měření konverzí máte v tuto chvíli nastavené. Do Heureky se začne započítávat až po první uskutečněné objednávce od doby nasazení tohoto klíče.

Ověřeno zákazníky

Heureka Ověřeno zákazníky je certifikát vytvořený stránkou Heureka.cz, který vám udělují vaši zákazníci zasláním vyplněného dotazníku s hodnocením vašich služeb. Získáte zpětnou vazbu od zákazníků, podle které lze pracovat na zlepšení svých služeb. Na váš e-shop si následně můžete umístit certifikát Ověřeno zákazníky, který zákazníkům potvrdí, že jste spolehlivý e-shop, ve kterém se nemusí obávat podvodného jednání, a mohou u vás bezpečně nakoupit.

Více o službě Ověřeno zákazníky si můžete přečíst v nápovědě Heureky v článku Ověřeno zákazníky.

V levém panelu zvolte Ověřeno zákazníky > Nastavení a data z dotazníků. Zkopírujte si svůj tajný klíč, který bude třeba zadat do administrace Miowebu. Zelený rámeček vás informuje, v jakém stavu je zavedení služby Ověřeno zákazníky.

V Miowebu přejděte do  Nastavení > Propojení aplikací.

Zde vyberte možnost  Heureka.

Zkopírovaný tajný klíč  vložte v záložce Ověřeno zákazníky a potvrďte tlačítkem Uložit.

Jakmile službu Ověřeno zákazníky aktivujete, přibude v posledním kroku objednávky v e-shopu možnost, kdy si zákazník může zvolit, zda bude objednávka na Heureku předána, nebo ne. 

Informaci o tom, zda tuto možnost zákazník potvrdil, najdete v detailu objednávky na vašem e-shopu. Pokud zákazník odeslání potvrdil a data se do Heureky neodeslala, v detailu objednávky si můžete přečíst, proč se tak stalo. 

Zobrazení widgetu Ověřeno zákazníky na stránkách

Možnost vložit widget na web se vám v administraci Heureky zobrazí až ve chvíli, kdy vám budou udělena dostatečná hodnocení uživatelů. To se děje až po určitém počtu objednávek. 

Jakmile tohoto hodnocení dosáhnete, bude vás o tom Heureka informovat e-mailem. Následně můžete v administraci Heureky získat kód pro zobrazení widgetu. Tento kód stačí zadáte do administrace Miowebu následovně:

Přejděte do  Nastavení > Web.

V levém menu zvolte Vlastní kódy a zkopírovaný kód vložte do pole Kódy v patičce

Po tomto nastavení by se měl widget zobrazovat na vašich stránkách.

Widget se zobrazuje pouze za předpokladu, že dosahujete dostatečného hodnocení na Heurece. Pokud toto hodnocení klesne pod danou hodnotu, widget se na webových stránkách zobrazovat přestane a musíte počkat, než opět dosáhnete potřebného hodnocení.

Práce s cookies v souvislosti se službou Ověřeno zákazníky

Widgety i ikonky Ověřeno zákazníky upravuje přímo Heureka tak, aby od 1. 1. 2022 nedocházelo při jejich používání k jakémukoliv ukládání nebo čtení cookies.  V případě nových implementací v administraci e-shopu u Heureky již naleznete aktualizované widget scripty.

pozor

U původních implementací (před 1. 1. 2022) ve vašich internetových obchodech je nezbytně nutné provést manuální aktualizaci widget scriptu Ověřeno zákazníky na novou verzi. 

Původní skript je tedy potřeba z webu  smazat a nahradit jej novým skriptem, který je dostupný v administraci účtu u Heureky pod nadpisem "Zde naleznete různé podoby ikon certifikátu Ověřeno zákazníky".

Pomohla vám tato nápověda? Děkujeme za vaše hodnocení :-) Ouuu, stala se nějaká chyba při odesílání hodnocení. Zkuste nás prosím ohodnotit později.

Potřebujete pomoct? Kontaktujte nás Kontaktujte nás