Propojení Miowebu s platební bránou ThePay

Platební brána ThePay je česká společnost, která poskytuje služby v oblasti platebních bran. ThePay není součástí Miowebu a proto je potřeba si založit vlastní účet u této služby a hradit náklady spojené s provozem dle ceníku služby ThePay.

UPOZORNĚNÍ

ThePay lze s Miowebem propojit pouze v případě, že Váš web obsahuje modul Prodej (dříve e‑shop). Pokud tento modul web neobsahuje, v propojení aplikací se ThePay nezobrazí a je potřeba změnit tarif webu, nebo použít pro fakturaci službu FAPI.

Založení účtu u ThePay a získání údajů k propojení

Jako první krok je potřeba založit si účet u ThePay. Účet si můžete založit zde.

Jakmile budete mít účet založený, zpřístupní Vám ThePay v administraci údaje, které jsou potřeba pro propojení. Pro propojení Miowebu a ThePay potřebujete následující údaje. Ty najdete v administraci ThePay v záložce implementace (viz odkaz).

  • ID projektu
  • ID obchodníka
  • Heslo

Jak propojit Mioweb a ThePay

Přejděte do Nastavení > Propojení aplikací.

V zobrazených možnostech vyberte ThePay.

Po kliknutí na ThePay se zobrazí okno pro zadání ID projektu, ID obchodníka a Hesla a nastavení, zda má být ThePay v ostrém nebo testovacím režimu. Vyplňte hodnoty a následně uložte změny kliknutím na tlačítko Uložit.

Po zadání těchto údajů a kliknutí na tlačítko Uložit se pravděpodobně zobrazí hláška s informací, že není v ThePay povolena IP adresa serveru, na kterém je web umístěn. Zkopírujte si tedy zobrazenou IP adresu adresu a postupujte podle nápovědy, která je v hlášce zmíněna. Jakmile IP adresu přidáte do administrace ThePay, vraťte se do propojení aplikací a opět klikněte na tlačítko Uložit.

Pokud jste hodnoty zkopírovali správně, zobrazí se logo ThePay barevně a v pravém horním rohu bude mít zelenou fajfku. V případě, že se tak nestane, nejsou zadané údaje správné a je potřeba propojení opakovat podle výše uvedeného postupu. 

Nastavení platební brány ThePay v prodejním formuláři

Platební brána ThePay se v prodejním formuláři Miowebu zobrazuje automaticky a není potřeba ji nijak více nastavovat. Výjimkou jsou případy, kdy se rozhodnete ve formuláři přesně definovat způsoby platby, které je možné pro daný formulář použít. V takovém případě nastavte povolené způsoby plateb podle nápovědy pro Jak vytvořit prodejní formulář.

Nastavení platební brány ThePay v e-shopu

V e-shopu je potřeba nastavit povolené způsoby platby zvlášť v sekci Prodej > Způsoby platby. Zde vytvoříte nový způsob platby pomocí platební brány ThePay. Jak na to je popsáno v nápovědě Způsoby platby v e-shopu.

Pomohla vám tato nápověda? Děkujeme za vaše hodnocení :-) Ouuu, stala se nějaká chyba při odesílání hodnocení. Zkuste nás prosím ohodnotit později.

Potřebujete pomoct? Kontaktujte nás Kontaktujte nás