Jak vložit vlastní font do webu

Mioweb nabízí celou řadu fontů, ale pokud byste z nich nevybrali, můžete si sem vložit jakýkoliv Google font (nápověda zde) z jejich nabídky, případně vlastní font pomocí souboru. Návod na vložení vlastního fontu pomocí souboru najdete níže.

Jděte do Nastavení > Web > Vzhled > Vlastní fonty a klikněte zde na Přidat font.

U možnosti Google font, nebo ze souboru vyberte Vlastní font ze souboru.

Následně vyplňte název vkládaného fontu a klikněte na Přidat řez.

Zde si ukážeme vložení fontu Amiri a jeho řezů Regular a Bold. U zobrazeného řádku klikněte na ikonku šipky dolu a vyberte z knihovny soubor daného řezu písma. Pokud tento soubor ještě nemáte nahraný, můžete ho nahrát v záložce Nahrávání souborů.

V řádku se po vybrání souboru zobrazí odkaz na tento soubor. Vedle odkazu ze sloupečku vyberte označení daného řezu písma (Regular = Normal). Pokud máte k dispozici i další řezy písma, postup zopakujte pro všechny řezy, které máte k dispozici.

POZNÁMKA

Do Miowebu je možné nahrávat pouze fonty s typem souboru TTF a OTF.

UPOZORNĚNÍ

Nahrávat je možné pouze non-italic řezy písma. Italic varianty písma v rámci přidání nejsou podporovány.

Jakmile máte písmo vložené, klikněte na tlačítko Uložit.

Tento font pak najdete v nabídce fontů v části Vlastní fonty ze souboru.

Jakmile tento font vyberete, zobrazí se v nastavení nabídka, kde si budete moci vybrat z řezů, které jste si u fontu definovali.

Pomohla vám tato nápověda? Děkujeme za vaše hodnocení :-) Ouuu, stala se nějaká chyba při odesílání hodnocení. Zkuste nás prosím ohodnotit později.

Potřebujete pomoct? Kontaktujte nás Kontaktujte nás