Nastavení DNS záznamů Miowebu

Objednali jste si Mioweb včetně hostingu u nás a svou doménu máte registrovanou u jiného poskytovatele? Aby web běžel, jak má, čeká vás změna DNS záznamů. Tento krok je důležitý, a vlastně nezbytný k tomu, aby mohla být dokončena instalace hostingu. 

Podklady pro nastavení DNS záznamů

Podklady najdete v zákaznické sekci Miowebu po kliknutí na Moje weby > Správa webu.

V pravém sloupci vyberte možnost Zobrazit nastavení DNS.

Nastavení DNS záznamů

Přihlaste se ke svému účtu u registrátora vaší domény a DNS záznamy u domény nastavte podle získaných podkladů. Pokud si s úpravou nevíte rady, kontaktujte podporu Vašeho registrátora domény, určitě Vám s tím rádi pomohou.

tip

Úpravy v DNS záznamech se projeví zpravidla do 24 hodin. Obvykle se tak ale stane do jedné hodiny od zadání vašeho požadavku na změnu.

důležité

Pokud máte aktuálně  funkční doménový e-mail (např. info@mujweb.cz), věnujte pozornost MX záznamům. Ve chvíli, kdy je změníte na naše servery, přestanou fungovat e-mailové schránky na vašem současném hostingu. 

Chcete-li k nám přejít i se správou e-mailů, vytvořte si nejprve novou e-mailovou schránku v Miowebu (funkce je dostupná po úpravě ostatních DNS), a to podle nápovědy k vytvoření e-mailové schránky. Až poté změňte MX záznamy na naše servery, abyste měli plynulý přechod z jedné správy do druhé. E-maily ve vaší stávající e-mailové schránce doporučujeme zálohovat.

Nápovědy jednotlivých registrátorů

  • Wedos - návod najdete zde
  • FORPSI - návod najdete zde
  • Active24 - návod najdete zde
  • WebSupport - návod najdete zde
  • Ignum (domena.cz) - návody najdete zde
  • Czechia - návody najdete zde
  • HostCreators - návod najdete zde

tip

Pokud jste nenašli návod popisující změnu DNS záznamů u vašeho registrátora, případně si se změnou nevíte rady, obraťte se přímo na technickou podporu Vašeho registrátora. Z naší strany uživatelské prostředí registrátorů neznáme, tudíž Vám s tímto pomoci nedokážeme.

Pomohla vám tato nápověda? Děkujeme za vaše hodnocení :-) Ouuu, stala se nějaká chyba při odesílání hodnocení. Zkuste nás prosím ohodnotit později.

Potřebujete pomoct? Kontaktujte nás Kontaktujte nás