Jak vytvořit a nastavit subdoménu

Pokud chcete u Vaší domény vytvořit subdoménu, na které může být např. umístěn e-shop od externí společnosti, postupujte podle této nápovědy.

POZOR: Tento postup lze využít pouze v případě, že jste si doménu zaregistrovali přes Mioweb a je tedy v našem správcovském účtu. Pokud jste si doménu registrovali jinde, je potřeba se obrátit na podporu registrátora vaší domény, nebo si nastavení provést svépomocí v administraci domény.

Přihlaste se do zákaznické sekce Miowebu a na záložce Moje weby vyhledejte web (doménu), u které si přejete vytvořit subdoménu. Následně klikněte na tlačítko Správa webu

V detailu webu poté klikněte na Změnit DNS.

Pro vytvoření subdomény budete potřebovat podklady pro nastavení DNS u subdomény

Pokud tedy chcete doménu nasměrovat na nějaký konkrétní hosting, budete potřebovat znát DNS A, případně DNS AAAA záznam, na který bude domény směrovat. Tyto podklady Vám poskytne přímo provozovatel daného hostingu. Pokud bude subdoména řešena formou aliasu, poskytne Vám služba, na kterou chcete subdoménu nasměrovat, DNS CNAME záznam.

Subdoména směrující na konkrétní hosting

V tomto případě máte k dispozici od provozovatele hostingu DNS A, případně DNS AAAA záznam, které je potřeba u subdomény nastavit a tím ji na daný hosting nasměrovat. 

Vytvoření si ukážeme na příkladu e-shopu, tzn. budeme chtít založit subdoménu eshop.mojedomena.cz

Klikněte na Vytvořit nový DNS záznam. Jako název zvolte eshop, typ zvolte A a jako hodnotu nastavte IP adresu, kterou máte k dispozici od provozovatele hostingu. Změny uložte tlačítkem Uložit.

Pokud máte k dispozici i DNS AAAA záznam (k dispozici být nemusí), postupujte obdobným způsobem, jako výše, s tím rozdílem, že jako typ zvolíte AAAA a hodnotu nastavíte podle podkladů, které máte k dispozici od provozovatele hostingu.

Jakmile záznam vytvoříte, máte hotovo.

TIP: Přidání nového DNS záznamu se projeví zpravidla do 24 hodin. Obvykle se tak ale stane do hodiny od zadání vašeho požadavku na změnu.

Subdoména formou aliasu

V tomto případě máte k dispozici od provozovatele hostingu DNS CNAME záznam, který je potřeba u subdomény nastavit.

Vytvoření si ukážeme na příkladu e-shopu, tzn. budeme chtít založit subdoménu eshop.mojedomena.cz

Klikněte na  Vytvořit nový DNS záznam. Jako název zvolte eshop, typ zvolte CNAME a jako hodnotu zadejte adresu, kterou máte k dispozici od provozovatele dané služby (např. daného e-shopového řešení). Změny uložte tlačítkem Uložit.

Jakmile záznam vytvoříte, máte hotovo

TIP: Přidání nového DNS záznamu se projeví zpravidla do 24 hodin. Obvykle se tak ale stane do hodiny od zadání vašeho požadavku na změnu.
Pomohla vám tato nápověda? Děkujeme za vaše hodnocení :-) Ouuu, stala se nějaká chyba při odesílání hodnocení. Zkuste nás prosím ohodnotit později.

Potřebujete pomoct? Kontaktujte nás Kontaktujte nás