Jak skrýt web, který teprve tvořím?

Pokud začínáte tvořit web, bude trvat nějakou dobu, než ho najdou vyhledávače a zařadí ho do vyhledávání. Přesto se můžete pojistit, aby váš rozpracovaný web nebyl vidět, kdyby na něj někdo přece jenom zavítal.

1. Vytvoření dočasné úvodní stránky

Prvním krokem je vytvořit novou stránku, která bude informovat o tom, že web je rozpracovaný. Stránku vytvoříte podle nápovědy Vytváření, duplikace a mazání stránek. Během výběru šablony můžete zvolit jakoukoli šablonu z našeho výběru.

Pro případ dočasné úvodní stránky vyberte kategorií Ostatní. Zde vyberte jednu z možností. V následujícím kroku si šablonu pojmenujte a potvrďte tlačítkem Uložit.

Výhoda těchto šablon je v tom, že v sobě nemají zapnuté zobrazování menu. Pokud vyberete šablonu, kde je menu zobrazené, vypnete ho přes levé menu Stránka > Hlavička stránky > Bez hlavičky.

2. Nastavení stránky jako úvodní

Druhým krokem je nastavit tuto nově vytvořenou stránku jako úvodní, což provedete podle nápovědy Nastavení stránky jako úvodní.

Pokud máte v Nastavení > Blog > Nastavení zaškrtnuto, aby se blog zobrazoval na úvodní stránce, uvidíte nyní na první straně webu své články. Pokud zatím nechcete blogové články nikde zobrazovat, zvolte u Zobrazit blog na stránce možnost Vyberte stránku blogu.

3. Zakázání indexace

Posledním krokem je zakázání indexace webu. To znamená, že zabráníte robotům vyhledávačů, aby prohledávali váš web a zařazovali ho do výsledků vyhledávání: Jak zakázat indexaci stránky/webu.

Jakmile budete mít web hotový, stačí nastavit jinou úvodní stránku, případně změnit nastavení zobrazování blogu a potom povolit indexaci webu. Pokud indexaci webu nepovolíte, nebudou Vaše stránky zařazeny do indexu vyhledávačů a nebudou dohledatelné.

Pomohla vám tato nápověda? Děkujeme za vaše hodnocení :-) Ouuu, stala se nějaká chyba při odesílání hodnocení. Zkuste nás prosím ohodnotit později.

Potřebujete pomoct? Kontaktujte nás Kontaktujte nás