Responzivní zobrazení Miowebu na mobilních zařízeních

Aby byl váš web hezký a uživatelům se s ním dobře pracovalo na všech zařízeních včetně mobilů a tabletů, navrhli jsme ho tak, aby byl automaticky responzivní. S tím souvisí, že web nemusí vypadat na mobilu stejně jako v počítači. (Tak to bylo v minulosti, když responzivní design ještě nikdo neřešil. Weby na menších displejích ale nebyly dobře čitelné.)

Responzivita v Miowebu funguje následovně

  • Obrázky se přizpůsobují velikosti zařízení. Vzhledem k tomu, že počítače používají zobrazení na šířku a mobilní zařízení naopak na výšku, mohou být obrázky oříznuté.
  • Texty a další obsah v elementech se inteligentně skládají do dlaždic vedle sebe nebo pod sebe. Podobně jako u obrázků i zde platí určitá pravidla. Při tvorbě je vždy dobré ověřit si, jak se web zobrazuje na mobilních zařízeních, a podle toho případně obsah přizpůsobit, abyste dosáhli co nejlepšího výsledku.

Náhledy v různých rozlišeních

V Miowebu si můžete okamžitě prohlédnout, jak váš web vypadá na tabletech nebo mobilech. Stačí v horní liště najet na ikonu obrazovky PC a poté zvolit, jak chcete web vidět.

Jestliže nechcete být rušeni levým panelem, aktivujte ještě možnost náhledu (ikona oka).

Úpravy zobrazení elementů pro tablety a mobily

Mioweb sice automaticky web přeskládá tak, aby splňoval responzivitu na tabletu i mobilu, nicméně někdy je i tak potřeba zasáhnout a řadu elementů si přizpůsobit dodatečně pro konkrétní druh zařízení.

Přejděte tedy do editace některého z elementů. V levém panelu, kde se nachází nastavení elementu, se zaměřte na ty vlastnosti, které mají vedle názvu tři ikony zařízení. Například u velikosti můžete nastavit odlišně velikost textu pro telefony, tablety i desktopy.

Klikněte na ikonu toho zařízení, pro které velikost nastavujete. A takhle to pak funguje u řady dalších vlastností.

Pomohla vám tato nápověda? Děkujeme za vaše hodnocení :-) Ouuu, stala se nějaká chyba při odesílání hodnocení. Zkuste nás prosím ohodnotit později.

Potřebujete pomoct? Kontaktujte nás Kontaktujte nás