Patička webu

Patička je spodní ohraničení stránky, které se rozděluje na zápatí a obsahovou patičku. Na obrázku níže je obsahovou patičkou myšlen modrý pruh s obsahem a zápatím je myšlen bílý pruh, kde je copyright text.

Patičku webu nastavujete velmi obdobně jako hlavičku webu. Stejně se tak i chová. Jestliže upravíte patičku webu, změní se patička na všech stránkách, které používají globální patičku, tedy patičku webu.

Pokud chcete hlavičku upravit, přejděte do Nastavení > Web.

V levém menu vyberte Vzhled > Patička webu.

Sekce Obsah patičky

V obsahu patičky vytvoříte libovolnou patičku podle svého uvážení nebo použijete jednu z šablon, které jsme pro vás připravili. 

Tvorba této patičky je stejná jako tvorba stránky. Jakmile budete s obsahem patičky spokojení, změny uložte a z editace odejděte pomocí ikonky křížku (viz obrázek níže).

Sekce Zobrazit zápatí

Jestliže tuto volbu aktivujete, zobrazí se vám na konci stránky zápatí, které obsahuje copyright text, affiliate text a popřípadě ještě menu, které si zde nastavíte. 

Můžete si zde rovněž nastavit font a barvu pozadí, případně obrázek, který se bude na pozadí zobrazovat.

Sekce Pokročilé nastavení

V této záložce si můžete upravit šířku patičky.
Pokud nejste zkušenými uživateli, doporučujeme tuto hodnotu ponechat na volbě defaultní.

Pomohla vám tato nápověda? Děkujeme za vaše hodnocení :-) Ouuu, stala se nějaká chyba při odesílání hodnocení. Zkuste nás prosím ohodnotit později.

Potřebujete pomoct? Kontaktujte nás Kontaktujte nás