Element Obrázek s textem

Element obrázek s textem slouží k zobrazení obrázku s jeho popisem nebo průvodním textem. V tomto návodu se dozvíte, jak na to.

Jestliže chcete umístit do vaší stránky obrázek s textem, použijte element Obrázek s textem.
Chycením a umístěním na vybrané místo jej vložíte do stránky.

Úprava textu a nadpisu

Text a nadpis upravíte přímo na stránce, kam jste element vložili. Stačí kliknout do textu, smazat původní a napsat váš vlastní. V momentě, kdy kliknete do textu, zobrazí se vám také různé možnosti úprav písma - písmo tak můžete nastavit tučně, použít kurzívu, podtrhnout jej anebo mu přiřadit jinou barvu. 

TIP: Pokud chcete začít psát nový odstavec, použijte klávesu Enter. Pokud chcete psát na nový řádek bez toho, aniž by zde byla mezera mezi odstavci, použijte klávesy  Shift + Enter.

Další úpravy elementu

Kliknutím na ikonu tužky se dostanete do jeho nastavení.

Obsah

První možností záložky Obsah je možnost Vybrat obrázek. Kliknutím na ikonu nahrajete obrázek. Dále můžete nastavit, zda se u obrázku bude zobrazovat nadpis a text. Pokud zatrhnete možnost skrýt, nadpis / text se skryje.

Dále můžete nastavit, zda se pod nadpisem a textem bude zobrazovat tlačítko. Pokud chcete tlačítko zobrazit, tuto možnost aktivujte. Jakmile ji aktivujete, zobrazí se nabídka, ve které nastavíte text a odkaz tlačítka.

Vzhled

Na záložce vzhled nastavujete styl elementu, jehož nabídka se vám zobrazí po kliknutí do ikony Styl elementu. Dále zde nastavíte, v jakém poměru se má obrázek zobrazovat, kolik celkové plochy má obrázek zabírat (velikost obrázku) a kam má být obrázek zarovnaný.

Dále můžete nastavit v rámci tohoto elementu zarovnání a formátování textu a nadpisu.

Jako poslední zde nastavíte vzhled a velikost tlačítka.

Pokročilé

Pokročilé nastavení je u všech elementů stejné. Můžete se tedy řídit tímto návodem pro pokročilé nastavení.

Pomohla vám tato nápověda? Děkujeme za vaše hodnocení :-) Ouuu, stala se nějaká chyba při odesílání hodnocení. Zkuste nás prosím ohodnotit později.

Potřebujete pomoct? Kontaktujte nás Kontaktujte nás