Jak nastavit automatickou odpověď v e-mailové schránce

Automatickou odpověď v aplikaci roundcube, ve které máte vytvořenou e-mailovou schránku, je možné nastavit následujícím způsobem.

1) Přihlašte se přímo do e-mailové schránky na tomto odkazu  https://webmail.mioweb.cz/ a přejděte do Nastavení.

Nastavení automatické odpovědi v Roundcube

2) V levém menu klikněte na položku Filtry a následně vytvořte nový filtr pomocí tlačítka +.

Nastavení automatické odpovědi v Roundcube

3) Zadejte název filtru a nastavte si pravidla jeho odesílání. Můžete zvolit například určité datum, kdy se bude odesílat automatický e-mail s informací, že jste na dovolené, anebo můžete nastavit, že se má nastavená automatická odpověď odesílat vždy a každému. Poté v sekci ...vykonej následující akce: otevřete roletku pomocí šipky a zvolte zde možnost Odpovědět se zprávou.

Nastavení automatické odpovědi v Roundcube

4) Nyní napište e-mail, zadejte jeho předmět a uveďte e-mail odesílatele odpovědi. Nastavený filtr uložte.

Tip: Pokud je pro vás okénko vyhrazené na psaní zprávy příliš malé, zvětšíte ho tak, že kliknete na pravý dolní roh okna a posunete ho dolů doprava.

Nastavení automatické odpovědi v Roundcube

Tip: Pokud jedete na dovolenou a potřebujete hlavní automatickou zprávu pozastavit a vytvořit dočasně novou, můžete zastavit zasílání automatické odpovědi pomocí možnosti Filtr neaktivní, které je vedle tlačítka Uložit.

Pomohla vám tato nápověda? Děkujeme za vaše hodnocení :-) Ouuu, stala se nějaká chyba při odesílání hodnocení. Zkuste nás prosím ohodnotit později.

Potřebujete pomoct? Kontaktujte nás Kontaktujte nás