Jak vložit vlastní Google font do Miowebu

Mioweb nabízí celou řadu fontů, ale pokud byste z nich nevybrali, můžete si sem vložit jakýkoliv Google font z jejich nabídky, případně vlastní font pomocí souboru (nápověda zde). Návod na vložení vlastního Google fontu najdete níže.

Jděte do nastavení přes horní panel, kde klikněte na ikonu pro Nastavení > Web > Vzhled > Vlastní fonty.

Klikněte na odkaz nebo zadejte do prohlížeče fonts.google.com.

Na stránce s fonty se v první řadě zaměřte na filtr jazyka (Language). V tomto filtru vyberte jazyk Latin Extended. Tento jazyk podporuje diakritiku a máte jistotu, že se zobrazí správně, když budete v rámci psaného textu psát háčky a čárky. 

Doporučujeme, abyste i přesto podporu diakritiky ověřili zadáním všech znaků ěščřžýáíé k vašemu textu.

Jestliže se vám nějaký font zalíbil, klikněte na něj. V detailu tohoto fontu si můžete vybrat, jaké řezy chcete využívat. U těchto řezů klikněte na Select this style.

upozornění

Vybírejte pouze základní řezy fontů. Typ Italic (kurzíva) je potřeba vložit samostatně do kódů webu, viz odkaz.

upozornění

Pokud na web vkládáte více fontů, je potřeba je vkládat postupně, tzn. prvně vybrat řezy jednoho fontu a vložit je na web. Následně je potřeba tyto řezy v Google Fonts odebrat a vybrat řezy druhého fontu a na web je vložit. Pokud byste vybrali najednou více fontů a chtěli je na web vložit, nebude vložení fungovat.

Jakmile na toto tlačítko kliknete, zobrazí se Vám po pravé straně lišta, kde budou vybrány všechny řezy, které jste v detailu fontu označili. Pokud se lišta nezobrazila, klikněte na ikonku, která se zobrazuje napravo v menu.

Odklikněte možnost  Use Optical Sizezkopírujte si v dolní části kód, který začíná "<link".

Teď se vraťte zpátky do Miowebu do nastavení vlastních fontů a klikněte na tlačítko Přidat font. Vytvoří se nový box, který kliknutím otevřete, zvolíte, že se jedná o Google font, nastavíte název fontu a do kódu fontu vložíte kód zkopírovaný z Google Fonts.

Tento font pak najdete v nabídce fontů v části Vlastní Google fonty.

Jakmile tento font vyberete, zobrazí se v nastavení nabídka, kde si budete moci vybrat z řezů, které jste si na Google Fonts vybrali.

Jak vložit řez Italic (kurzívu) do webu

Při vkládání italic fontu budete postupovat téměř  stejně, jako v návodu výše
Vyberte si tedy font v Google Fonts s řezem Italic (kurzíva) a u toho si zkopírujte HTML kód pro vložení do webu.

Následně přejděte do Miowebu do Nastavení > Web > Vlastní kódy.
Zde kód fontu s řezem Italic vložte do hlavičky a nastavte mu účel "Nezbytný pro fungování". 

tip

Na webu se po vložení fontu budou nabízet pouze non-italic řezy (tzn. řezy bez kurzívy). Kurzívu u daného textu je možné nastavit pouze v rámci textového editoru ikonkou pro kurzívu. 

Pomohla vám tato nápověda? Děkujeme za vaše hodnocení :-) Ouuu, stala se nějaká chyba při odesílání hodnocení. Zkuste nás prosím ohodnotit později.

Potřebujete pomoct? Kontaktujte nás Kontaktujte nás