Nastavení e-mailové schránky v Android

Pokud jste si vytvořili e-mailovou schránku a přejete si zprávy stahovat do telefonu se systémem Android, tak v tomto návodu najdete, jak na to.

Informace k propojení

K propojení budete potřebovat následující údaje.

Příchozí server:

  • Typ: IMAP
  • Server: imap.miowebmail.cz
  • PORT: 993
  • Zabezpečení: SSL

Odchozí server:

  • Typ: SMTP
  • Server: smtp.miowebmail.cz
  • PORT: 465
  • Zabezpečení: SSL
  • Autentifikace: Ano

Jak přidat schránku do aplikace Gmail

K propojení schránky do vašeho mobilního zařízení použijte aplikaci Gmail
Pokud ji ve svém zařízení ještě nemáte, stáhněte si ji z Google Play

POZOR: V rámci tohoto návodu je pro názornost využívána adresa info@mioweb-test.cz. Vy místo této adresy vložte svojí e-mailovou adresu, kterou chcete do telefonu přidat. Taktéž je na snímcích obrazovky viditelný server pro příchozí a odchozí poštu linode-miomx1.mioweb.cz. Vy se vždy řiďte informacemi, které jsou uvedeny na začátku této nápovědy.

V aplikaci Gmail otevřete levý panel (ikona tří čárek v levém horním rohu), sjeďte úplně dolů a otevřete Nastavení. Zde vidíte své stávající účty a pod nimi možnost Přidat účet. Po kliknutí na Přidat účet se zobrazí okno Nastavte si e-mail, kde stiskněte volbu Jiný.

Do zobrazeného pole zadejte e-mailovou adresu, kterou chcete do Gmailu přidat.

Zvolte Typ účtu IMAP.

Dále vyplňte vaše heslo a klikněte na DALŠÍ.

Nyní vidíte Nastavení serveru příchozí pošty, kde zadáte uživatelské jméno (e-mail), heslo a server příchozí pošty (IMAP). Jakmile budete mít tyto údaje zadané, klikněte na tlačítko DALŠÍ.

Pokud vše proběhlo správně, vidíte nyní obrazovku Nastavení serveru odchozí pošty. Zkontrolujte, zda je aktivní možnost Vyžadovat přihlášení. Pokud ne, aktivujte ji. Dále vyplňte uživatelské jméno (e-mail), heslo a server odchozí pošty (SMTP) a klikněte na DALŠÍ

Pokud vše proběhlo správně, vidíte před sebou stránku Možnosti účtu, kde si nastavíte:

  • Frekvenci synchronizace - Doba po které se pravidelně ověřuje, že vám schránka ukazuje veškerou poštu kterou by měla.
  • Upozornění na příchozí maily - Pokud Vám dojde nový e-mail, aplikace Gmail Váš na to upozorní v rámci notifikace.
  • Synchronizace e-mailů pro tento účet - Synchronizace schránky vašeho zařízení se serverem.
  • Automatické stahování příloh na Wi-Fi - Pokaždé, když budete připojeni na Wi-Fi, se vám dopředu stáhnou všechny přílohy e-mailu, abyste si je mohli zobrazit i v místě bez internetu. Pozor, při této volbě se budou stahovat všechny přílohy.

Poté potvrďte stisknutím tlačítka DALŠÍ.


Dostanete se na poslední stránku, kde už si pouze nastavíte Jméno účtu (volitelné) a Vaše jméno.

Kontrola nastavení

Kontrolu správného nastavení e-mailu provedete tak, že otevřete levý panel (ikona tří čar pod sebou v levém horním rohu) > Nastavení Vámi nově přidaný e-mail

Sjeďte úplně dolů a zde uvidíte dvě možnosti - Nastavení příchozí pošty a Nastavení odchozí pošty.

Zkontrolujte, zda jsou v nastavení příchozí pošty vyplněny následující hodnoty. Místo e-mailové adresy info@mioweb-test.cz zde bude Vaše e-mailová adresa a server bude vyplněn podle popisu v tomto odkazu.

Zkontrolujte, zda jsou v nastavení odchozí pošty vyplněny následující hodnoty. Místo e-mailové adresy info@mioweb-test.cz zde bude Vaše e-mailová adresa a server bude vyplněn podle popisu v tomto odkazu.

Pomohla vám tato nápověda? Děkujeme za vaše hodnocení :-) Ouuu, stala se nějaká chyba při odesílání hodnocení. Zkuste nás prosím ohodnotit později.

Potřebujete pomoct? Kontaktujte nás Kontaktujte nás