Nepublikoval se mi naplánovaný článek na blogu

Pokud jste naplánovali zveřejnění článku na konkrétní datum a čas a článek se nepublikoval, mohlo k tomu dojít ze dvou důvodů. Níže si oba popíšeme.

Důvod 1 - nastavení časového pásma

Jednou z nejčastějších příčin nepublikování příspěvku na vašem blogu je nenastavené nebo nesprávně nastavené časové pásmo webu. Systém pak neví, jakým časem se řídit a články nepublikuje. Postup, jak nastavit na webu datum a čas, najdete v této nápovědě: Nastavení časového pásma.

Důvod 2 - WordPress cron

O publikování článků na webu se stará WordPressový pseudocron. Když přijde na web návštěvník, systém se podívá, zda se má provést nějaká akce (např. má být publikovaný článek). Pokud takovou situaci nalezne, pak ji provede. Pokud ale není daný den na webu žádná návštěva, systém neprovede spuštění žádné akce. Zde tak vzniká důvod, proč se někdy nepublikují články webu a nespouští se některé akce. 

Řešení

Nejjednodušší a nejrychlejší řešení, jak toto chování WordPressu upravit a zajistit si tak bezproblémové publikování článků, je použít plugin pro Wordpress Scheduled Post Trigger. Plugin stačí nainstalovat a aktivovat.

Důvod 3 - cache

Dalším důvodem může být cachovací plugin, který na webu používáte. Cachování funguje tak, že si plugin načte vzhled vašeho webu a ten poté zobrazuje. Váš nově publikovaný článek tak nemusí mít cachovací plugin v sobě ještě načtený a proto jej návštěvník webu nevidí. Řešení je pravidelně čistit cache ve vašem cachovacím pluginu.

Pomohla vám tato nápověda? Děkujeme za vaše hodnocení :-) Ouuu, stala se nějaká chyba při odesílání hodnocení. Zkuste nás prosím ohodnotit později.

Potřebujete pomoct? Kontaktujte nás Kontaktujte nás