SEO nastavení stránky

Co je to vlastně to SEO (Search Engine Optimalization)? Představte si to jako takovou sadu, povětšinou textových úprav na webu, která vám pomůže zvýšit prezentaci vašeho webu v Googlu, Seznamu a dalších vyhledávačích. Laicky řečeno, díky SEO si vás mohou vyhledávače snáz všimnout a zobrazit ve výsledcích vyhledávání. Řešit SEO do detailu není smyslem naší nápovědy, a tak se podíváme jen na základní nastavení SEO, které nabízí každá stránka Miowebu.

Jestliže tedy chcete nastavit SEO, postupujte následujícím způsobem.

V levém sloupci vyberte STRÁNKA > SEO.

SEO parametry

  • Titulek – Je jedním z nejdůležitějších prvků, který ovlivňuje on-page SEO. Jeho obsah se zároveň zobrazuje v záhlaví prohlížeče a jako název stránky při vyhledávání.
  • Popis – Slouží jako krátký popis obsahu stránky. Vyhledávače tento tag používají pro zobrazení popisku stránky ve výsledku vyhledávání. Obsah by měl být tvořen souvislými větami a vhodnými klíčovými slovy.
  • Klíčová slova – Klíčová slova nemusíte vyplňovat. Jde o parametr, který se využíval v minulosti. Prohlížeče ho v současné době ignorují.

Meta Robots

  • Aktivace noindex – Jestliže nechcete, aby Google anebo Seznam (nebo další) zařadily tuto stránku do svých vyhledávačů, funkci aktivujte.
  • Aktivace nofollow – Zakazuje, aby Google, Seznam a další vyhledávače sledovaly odkazy na dané stránky.
  • Aktivace noarchive – Zamezí ukládání kopie stránky webu do mezi-paměti prohlížeče. Vyhledávače tedy nebudou mít k dispozici cache kopii stránky.
Pomohla vám tato nápověda? Děkujeme za vaše hodnocení :-) Ouuu, stala se nějaká chyba při odesílání hodnocení. Zkuste nás prosím ohodnotit později.

Potřebujete pomoct? Kontaktujte nás Kontaktujte nás