Základní nastavení webu

V globálním nastavení webu nejdete celou řadu možností. V této nápovědě si ukážeme, co vše zde lze nastavit.

TIP

Pokud máte raději videonávody, můžete si je přehrát na této stránce.

V první řadě přejděte do Nastavení > Web.

Základní nastavení webu

V tomto nastavení můžete zvolit název a popisek webu. Jsou to hodnoty, které se budou zobrazovat v záložkách prohlížeče a mohou být použity vyhledávači při zobrazení výsledků vyhledávání.

Dále je zde možné nastavit jazyk webu. Tomuto jazyku se následně Mioweb editor i elementy v rámci Miowebu přizpůsobují. Aktuálně je možnost vybrat češtinu, slovenštinu a angličtinu. 

Pokud se zde některý z těchto jazyků nezobrazuje, není zřejmě nainstalovaný. Jazyk bude tedy potřeba nastavit ve Wordpressu > Nastavení > Obecné > Jazyk webu.

info

Jazyk lze použít téměř libovolný, ale je potřeba brát v potaz skutečnost, že Mioweb není do dalších jazyků přeložen. Mohou se tak objevit místa v různých jazycích, která se budou zobrazovat v češtině.

Další možností je nastavení administrátorského e-mailu.
Tento e-mail se používá pro odesílání e-mailů z webu (pokud nemáte nastaven SMTP server).

DOPORUČENÍ

E-mail vždy nastavujte s doménou svého webu, tzn. např. info@vasedomena.cz. Nikdy nepoužívejte e-mailové adresy freemailových služeb typu seznam.cz, gmail.com, centrum.cz apod.

Kromě výše zmíněných parametrů webu zde můžete nastavit i takzvaný favicon, což je malá ikona, která se zobrazuje na záložce prohlížeče s otevřenou stránkou.

Jako poslední možnost můžete zvolit chybovou stránku. Jestliže někdo zadá stránku, která na vašem webu neexistuje, nebo zadá adresu s překlepem (například místo www.domena.cz/kontakt zadá www.domena.cz/kontokt), můžete mu nechat zobrazit chybovou stránku, která návštěvníkovi vysvětlí, co se stalo, a ideálně ho navede na hlavní stránku webu, např. pomocí tlačítka.

Pokud zde žádnou stránku nevyberete, zákazníkovi se zobrazí výchozí chybová stránka Miowebu.

Datum a čas

V této sekci můžete nastavit výchozí nastavení pro datum a čas na webu. 

U časového pásma doporučujeme nastavit pro ČR město Praha a pro SK město Bratislava. Pokud nastavíte časové pásmo pomocí UTC zóny, nebude se web automaticky přepínat mezi letním a zimním časem, proto tuto možnost nedoporučujeme.

Ověření webu

V této sekci můžete vložit svůj Google Site verification kód, který slouží k ověření vlastnictví webu pro služby Google Search Console (dále "GSC"). Více o propojení webu s GSC najdete v naší nápovědě zde.

E-mail (SMTP)

Toto nastavení je důležité pro odesílání e-mailů z webu jako jsou zprávy z kontaktního formuláře nebo objednávky a faktury z prodejního modulu. SMTP nastavte podle nápovědy Nastavení SMTP.

Pomohla vám tato nápověda? Děkujeme za vaše hodnocení :-) Ouuu, stala se nějaká chyba při odesílání hodnocení. Zkuste nás prosím ohodnotit později.

Potřebujete pomoct? Kontaktujte nás Kontaktujte nás