Nastavení vzhledu blogu

I na stránce blogu, stejně jako na ostatních stránkách webu, můžete nastavit jeho vzhled.

Přejděte do Nastavení > Blog.

Nyní v levém menu zvolte Vzhled.

Vzhled blogu

Ve vzhledu blogu si vyberete jeden ze stylů blogu a strukturu blogu.
V rámci této nabídky můžete vybírat ze 4 možností.

Pokud je u vybraného stylu povolena možnost nastavení pozadí, zobrazí se pod vybraným vzhledem políčko pro nastavení barvy pozadí a možnost nastavení obrázku na pozadí.

Sidebar blogu

Dále zde vyberete, zda chcete zobrazit sidebar. V případě viditelného sidebaru pak volíte ještě, kde má být umístěn (tzn. zda na pravé nebo levé části blogu). Kliknutím na font nadpisu sidebaru rozbalíte nabídku možností, kde máte možnost změnit font, velikost, barvu nadpisu a výšku řádku.

Vzhled pruhu s nadpisem

Zde zvolíte barvu, kterou bude pruh mít, a font nadpisu v tomto pruhu. U fontu nadpisu můžete stejně jako fontu nadpisu sidebaru změnit font, velikost, barvu nadpisu a výšku řádku.

Vzhled výpisu příspěvků

Přizpůsobit si můžete i vzhled výpisu příspěvků, tedy to, jak se budou na stránce blogu zobrazovat. Vyberete tedy strukturu, poměr stran náhledových obrázků a délku popisku, který se zobrazuje spolu s článkem. Pokud délku popisku nevyplníte, bude se zobrazovat popisek s délkou 55 slov.

Dále máte možnost zvolit, zda ve výpisu příspěvků chcete tlačítko Celý článek. Pokud tlačítko aktivujete, můžete nastavit i jeho barvu.

Stejně jako v předchozích případech je možné upravit i font nadpisu a popisku.

Vzhled detailu článku

Po kliknutí na obrázek si můžete vybrat z 5 možností zobrazení detailu článku.

Nadpisy a odrážky v textech

Další, co zde můžete nastavit, jsou nadpisy a odrážky v textech. Po rozkliknutí ozubeného kolečka se zobrazí nabídka, kde můžete zvolit velikost a barvu jednotlivých úrovní nadpisů. Font nadpisů a podnadpisů je stejný jako v nastavení fontů webu.

Další možností je styl odrážek. Ten můžete vybírat z předdefinovaných možností.

Vlastní fonty pro blog

Pokud nechcete, aby na blogu byly stejné fonty jako na webu, aktivujte možnost vlastní fonty pro blog. V nastavení si následně zvolíte, jaký font se má využívat pro nadpisy, podnadpisy a texty. U nadpisů a podnadpisů si zvolíte font, barvu, výšku řádků a to, zda se mají nadpisy a podnadpisy zobrazovat velkými písmeny. U fontu popisků si navíc zvolíte i velikost písma. 

V nastavení si můžete upravit i barvu inverzních textů, barvu odkazů a barvu odkazů po najetí myši.

Pokročilé

V této záložce nastavíte šířku stránky blogu
Vybírat opět můžete z předdefinovaných variant.

Pomohla vám tato nápověda? Děkujeme za vaše hodnocení :-) Ouuu, stala se nějaká chyba při odesílání hodnocení. Zkuste nás prosím ohodnotit později.

Potřebujete pomoct? Kontaktujte nás Kontaktujte nás