Ochrana formulářů před spamboty - reCAPTCHA v3

Různí roboti se snaží napadnout Váš web a e-mailové schránky skrz formulář, který máte na svém webu umístěný. Formulář záměrně automaticky vyplňují, čímž způsobí zahlcení vaší e-mailové schránky a vyšší zátěž vašeho webu. Této situaci lze zabránit použitím služby reCAPTCHA v3, kterou naleznete v propojení aplikací v Miowebu. 

Jaké formuláře v Miowebu reCaptcha chrání

ReCAPTCHA bude chránit každý formulář, který vytvoříte pomocí elementu Kontaktní formulář, nebo elementu Formulář typu Vlastní formulář na e-mail, pokud provedete níže uvedené nastavení.

Jak nastavit reCaptcha

Přejděte do Nastavení > Propojení aplikacíreCAPTCHA v3.

Zde klikněte na odkaz  Vytvořit přihlašovací údaje v Google reCAPTCHA účtu.

Pokud máte už nějakou reCaptchu vytvořenou, zobrazí se Vám nástěnka, na které je potřeba kliknout v světle modré liště na ikonku plus. Pokud zatím žádnou reCaptchu vytvořenou nemáte, zobrazí se Vám rovnou formulář pro vytvoření tohoto nástroje.

Ve formuláři pro tvorbu vyplňte pole Label - jedná se o interní název, který slouží pro orientaci.
Do tohoto pole doporučujeme vložit doménu nebo název vašeho webu.

V poli reCAPTCHA type zvolte možnost reCAPTCHA v3.

Do pole Domains zadejte doménu vašeho webu, tzn. např. mojedomena.cz.

Dále odsouhlaste obchodní podmínky tohoto nástroje.

Jako poslední si zvolte, zda chcete zasílat upozornění na podezřelou aktivitu na webu.

Nastavení potvrďte tlačítkem SUBMIT. Na další stránce se vám zobrazí potvrzení o vytvoření reCAPTCHY a hodnoty Site keySecret key.

Tyto hodnoty zkopírujte a vložte do příslušných polí v Miowebu v Nastavení > Propojení aplikací. Následně je uložte. Tím je nastavení zabezpečení formulářů hotovo. 

Jak zjistit, že je nastavení v pořádku a ochrana funkční

Zda jste vše nastavili správně poznáte tak, že se pod formuláři nyní bude zobrazovat informace, že je formulář chráněný reCaptchou a odkazy na GDPR a smluvní podmínky společnosti Google. Tento text je nastavený napevno a nelze jej editovat z důvodu povinnosti jej uvádět. 

Pro otestování plné funkčnosti je potřeby vyzkoušet odeslání dat skrze kontaktní formulář
Pokud by byly kódy pro reCaptcha špatně nastavené, formulář nepůjde odeslat.

Pokud chcete mít jistotu, že za nefunkčnost může reCaptcha, přejděte do propojení aplikace a kódy pro reCaptcha odstraňte a zkuste formulář odeslat znovu. Pokud nyní bylo možné formulář odeslat, máte jistotu, že problém způsobovala reCaptcha a její nastavení.

Pomohla vám tato nápověda? Děkujeme za vaše hodnocení :-) Ouuu, stala se nějaká chyba při odesílání hodnocení. Zkuste nás prosím ohodnotit později.

Potřebujete pomoct? Kontaktujte nás Kontaktujte nás