Jak vložit obsah vytvořený v Miowebu do blogového článku?

V některých případech je potřeba článek blogu rozšířit o další prvky, jako je například formulář pro sběr kontaktů, nebo jakýkoliv jiný obsah, u kterého si přejeme, aby i v blogovém článku vypadal hezky a plnil svůj účel. Níže si ukážeme, jak formulář, nebo jakoukoliv jinou část obsahu webu, lze vložit do těla blogového článku.

Postup

V editaci blogového článku přidejte blok Klasický editor. 

Zde pak klikněte na modrou ikonku shortcode a následně vyberte předdefinovaný obsah. 

Pokud ještě žádný předdefinovaný obsah vytvořený nemáte, klikněte na tlačítko Vytvořit nový obsah. Tvorba předdefinovaného obsahu probíhá stejně, jako tvorba běžných stránek webu. Myslete pouze na to, že se obsah velikostně v článku upraví tak, aby byl responzivní. Doporučujeme tedy tvořit spíše menší prvky, jako je např. tlačítko.

Jakmile máte předdefinovaný obsah vytvořený, uložte změny a potvrďte vložení. Do samotného článku se vám vloží pouze kód. V editaci článku tedy výsledný vzhled neuvidíte. Pokud si výsledek přejete prohlédnout, je potřeba vpravo nahoře kliknout na zobrazení náhledu.

Stejným způsobem vložíte více různých předdefinovaných obsahů do více míst v článku blogu. Jeden předdefinovaný obsah můžete vložit i do více článků. Pouze si dejte pozor na to, pokud předdefinovaný obsah změníte, automaticky se vám změní ve všech článcích, ve kterých je máte vložený. 

Výsledek pak může vypadat např. takto:

tip

Stejným způsobem lze vložit jakýkoliv obsah do sidebaru blogu. Kód shortcodu pro předdefinovaný obsah nejprve vložíte do článku blogu a odtud jej pak vyjmete pomocí CTRL+X (CMD+X pro Mac) a vložíte do widgetu text.

Pomohla vám tato nápověda? Děkujeme za vaše hodnocení :-) Ouuu, stala se nějaká chyba při odesílání hodnocení. Zkuste nás prosím ohodnotit později.

Potřebujete pomoct? Kontaktujte nás Kontaktujte nás