Jak nahrát soubor do Miowebu

Potřebujete-li na váš web nahrát soubor z počítače, postupujte podle tohoto návodu. Postup je stejný, ať už se jedná o jakýkoliv formát (PDF, DOC, JPG, PNG apod.), ale liší se pro různé velikosti souborů.

Jak nahrát soubor menší než 100 MB

Soubory menší než 100 MB je možné nahrát přímo na hosting vašeho webu. V první řadě přejděte do administrace WordPressu.

Z nabídky možností ve WordPressu vyberte Média > Nahrát soubor.

Na kartě, která se vám zobrazí, uvidíte možnost Přetáhnout soubory z počítače, kam můžete soubory umístit přetažením myší z vlastní složky ve vašem počítači. Pokud nechcete soubory přetahovat, klikněte na možnost Vybrat soubory a z počítače vyberte soubor, který chcete na web nahrát. 

doporučení

Veškeré soubory ukládejte s názvy bez diakritiky, neboť některé prohlížeče mají problém s načtením souborů s diakritikou v názvu. Pokud nahráváte obrázky, Mioweb automaticky upraví velikost nadlimitních obrázků ve formátu .jpg a .png na maximální datovou velikost 1 MB a šíři 2 000 px. Pokud vám stačí menší obrázek, je vhodné jeho velikost upravit ještě před vložením na web, čímž optimalizujete svůj web a podporujete jeho rychlejší načítání.

Jak umístit soubor na stránky

Nahraný soubor můžete umístit například do tlačítka na webu, do textu, odkázat na něj po kliknutí na obrázek apod. K tomu potřebujete znát URL nahraného souboru. Tu zjistíte následovně. Přepněte se do Wordpressu > Média. Zde klikněte na požadovaný soubor. V pravé části si zkopírujte URL souboru.

Pokud chcete, aby se soubor zobrazil po kliknutí na tlačítko, přidejte element Tlačítko (můžete zvolit i například obrázek, ikonu, vlastnost a další). V editaci elementu zadáte do odkazu vlastní URL zkopírovanou adresu. Po kliknutí na tlačítko se nyní návštěvník webu dostane na vámi nahraný soubor.

Jak nahrát soubor větší než 100 MB

Soubory větší než 100 MB není možné z důvodu náročnosti na kapacitu hostingu a negativního vlivu na rychlost načítání stránek nahrát přímo na hosting vašeho webu a je potřeba využít služeb některé z externích služeb. V našem případě si ukážeme postup pro použití služby Google Drive.

1) Uložení souboru na Google Drive

V případě, že ještě nemáte účet Google, tak si jej na tomto odkazu vytvořte. Jakmile budete mít účet k dispozici, přes tento odkaz otevřete aplikaci Google Drive. Otevře se vám rozhraní aplikace (na obrázku níže). Skrze tlačítko Přidat v levém horním rohu zvolte možnost Nahrání souboru a vyberte soubor k nahrání z vašeho počítače.

Nahraný soubor se vám zobrazí v prostředním panelu stránky. Klikněte na něj pravým tlačítkem a zvolte možnost Získat odkaz.

Otevře se vám vyskakovací okno, ve kterém změňte Běžný přístup na hodnotu Všichni, kdo mají odkaz (1) s rolí Čtenář (2). Následně klikněte na tlačítko Zkopírovat odkaz (3) (tím se vám zkopíruje odkaz na soubor, který následně vložíte do webu) a okno uzavřete modrým tlačítkem Hotovo (4).

2) Vložení odkazu do Miowebu

Soubor pak můžete umístit například do  tlačítka na webu, do textu, odkázat na něj po kliknutí na obrázek apod.

  1. Přejděte na konkrétní stránku, kam si přejete odkaz na stažení souboru vložit.
  2. Přidejte jeden z elementů, které podporují vložení odkazu, např. Tlačítko.
  3. Otevřete editaci elementu a vyberte možnost Po kliknutí na tlačítko: Otevřít stránku
  4. V rámci volby Odkazovat na zatrhněte volbu Zadat vlastní URL
  5. Do pole Odkazovat na vložte zkopírovaný odkaz z Google Drive
  6. Element i celou stránku klasicky uložte.

Následně si ze své strany stažení souboru vyzkoušejte tím, že na tlačítko kliknete (ideálně v anonymním režimu prohlížeče). To by Vás mělo správně přesměrovat na soubor v Google Drive, kde si jej budete moci vy i vaši zákazníci stáhnout.

Pomohla vám tato nápověda? Děkujeme za vaše hodnocení :-) Ouuu, stala se nějaká chyba při odesílání hodnocení. Zkuste nás prosím ohodnotit později.

Potřebujete pomoct? Kontaktujte nás Kontaktujte nás