Rozměry obrázků pro různá použití na webu

V tomto návodu se podíváme na to, jaké jsou ideální rozměry obrázků pro různá použití na webu v Miowebu.

Obrázek na pozadí

Pokud plánujete nastavit obrázek na pozadí webu, stránky nebo řádku, přičemž tento obrázek bude roztažený přes celou obrazovku, doporučujeme používat rozměry obrázku přibližně Full HD, tedy 1920 x 1080 pixelů. Takové obrázky vypadají dobře na všech zařízeních včetně 4K a Retina rozlišení. Velikost souboru obrázku se pak snažte dostat ideálně na hodnoto okolo 300 kB

POZOR: Větší obrázky (zvlášť v případě, kdy je jich více) mají za následek zbytečně velkou velikost stránky a tím její pomalé načítání. Pokud je toto váš případ, podívejte se na návod zde.

Náhledový obrázek blogového příspěvku

Zde vždy záleží na tom, jak máte zobrazení obrázků nastaveno. Obrázky ve výpisu příspěvků i na detailu příspěvků se vždy zobrazují v určitém poměru stran. Tento poměr si nastavíte v Nastavení > BLOG > Vzhled > Vzhled blogu > Vzhled výpisu příspěvků > Zobrazit náhledové obrázky v poměru. Obrázky je následně potřeba nahrávat v nastaveném poměru.

Obrázek pro Facebook atributy

  • Doporučené rozměry obrázku: 1200 x 630 px

Obrázky pro různé elementy

Obrázky je možné přidávat také k různým elementům Miowebu. Obecně doporučujeme pracovat s obrázky v poměru stran 4:3 (obrázky na šířku), které by se ve většině elementů měly zobrazovat správně. Některé elementy mají funkci automatického ořezu. Co se týče rozměrů obrázku, záleží na povaze jejich použití. Pokud se bude jednat jen o malé doplňkové obrázky, které nebudete zobrazovat ve velkém náhledu doporučujeme používat rozměr obrázku 500 pixelů na šířku a velikost souboru v řádu jednotek až desítek kB.

INFO: Mioweb automaticky zmenšuje obrázky s rozlišením větším než 2000 px a nebo velikostí nad 1MB. Do menších obrázků Mioweb nijak nezasahuje. Je to ochrana, aby na webu nebyly zbytečně velké obrázky, které zpomalují načítání webu.

Pomohla vám tato nápověda? Děkujeme za vaše hodnocení :-) Ouuu, stala se nějaká chyba při odesílání hodnocení. Zkuste nás prosím ohodnotit později.

Potřebujete pomoct? Kontaktujte nás Kontaktujte nás