Zabezpečení Miowebu na Mioweb hostingu

Pokud máte zakoupen některý z Mioweb tarifů a v rámci něj máte svůj web na našem hostingu, pomáháme vám řešit otázku zabezpečení webu již od samotného spuštění hostingu.

Jedním z nejčastějších problémů, se kterými se majitelé webů setkávají, je  snaha nejrůznějších robotů na internetu nabourat se do administrace webu, aby tam mohli umístit SPAM a další nežádoucí obsah. 

Základem je používat bezpečné přihlašovací údaje, zejména heslo. Ještě lepšího efektu dosáhnete například s pluginy, které tyto hromadné pokusy o přihlášení blokují. A jeden z nich na nově zakládané weby na našich hostinzích instalujeme.

Jedná se o  plugin Limit Attempts Reloaded. Najdete ho na svém webu na úrovni WordPressu (do administrace WordPressu se přepnete přes ikonku W vpravo nahoře v administraci Miowebu) v sekci Pluginy.

Plugin automaticky monitoruje opakované pokusy o přihlášení se k webu a samozřejmě je i blokuje.

Pokud plugin na webu aktivní nemáte, doporučujeme si ho doinstalovat.
Návod na instalaci pluginů najdete zde.

Jak plugin funguje

  • Plugin monitoruje pokusy o přihlášení podle IP adresy uživatele.
  • Po několika neúspěšných pokusech je možnost přihlášení zablokována na nastavenou dobu.
  • Pokud se situace se zablokováním po několika neúspěšných pokusech bude opakovat, dojde k trvalému zablokování.
  • Při běžné práci s webem by se situace s jeho zablokování neměla stát. I v těchto případech je ale možné IP adresu zablokovaného uživatele odebrat z blacklistu pluginu. Tím bude možnost přihlašování opět funkční.
Pomohla vám tato nápověda? Děkujeme za vaše hodnocení :-) Ouuu, stala se nějaká chyba při odesílání hodnocení. Zkuste nás prosím ohodnotit později.

Potřebujete pomoct? Kontaktujte nás Kontaktujte nás