Zmizela mi stránka na webu

Při editaci se může stát, že na svém webu hledáte nějakou konkrétní stránku, ale nedaří se vám ji najít. V tomto návodu nastíníme nejčastější důvody, kde se stránka může nacházet a co se mohlo stát.

1) Smazaná položka v menu

Je možné, že stránku hned nemůžete najít, protože byla omylem smazaná z menu. 

V tomto případě stránka na webu nadále zůstává a je ji možné dohledat v přehledu stránek. Přehled stránek najdete v administraci Miowebu v levém horním rohu. Stačí zde kliknout na název aktuální stránky, na které se nacházíte, a rozbalí se Vám přehled všech stránek. Položku menu je možné kdykoli obnovit tak, že přejdete do editace menu a vytvoříte v něm novou položku.

2) Změna šablony webu

Pokud změníte šablonu webu přes Nastavení > WEB > Vzhled > Šablona webu, přepíšou se stránky, které byly vytvořené v rámci původní šablony a není je možné v administraci zpětně dohledat. V tomto případě je možné obnovit web ze zálohy, kterou každý den vytváříme pro všechny weby na našem hostingu. Cenu za obnovení nejdete v našem ceníku

3) Omylem smazaná stránka

Jestliže si stránku omylem smažete, najdete ji v koši. Nachází se v administraci WordPressu, kde v levém menu kliknete na položku Stránky > Přehled stránek. Nad přehledem stránek najdete ikonu koše. jakmile přejdete do koše, můžete smazanou stránku obnovit. Pokud žádná stránka na webu smazaná není, ikonu koše v přehledu stránek neuvidíte.

4) Přesun hlavní strany blogu

Pokud máte hlavní stranu blogu nastavenou jako domovskou stránku a potom ji přes nastavení Nastavení BLOG > Nastavení přesunete na jinou stránku webu, stanou se dvě věci:

  1. Mioweb na úvodní stranu dosadí náhodnou stránku webu.
  2. Překryje se (ale nesmaže) původního obsah na stránce, na kterou byl blog umístěný.

Řešením je najít v přehledu stránek (viz bod 1) stránku, kterou si přejete mít na úvodní straně webu, a nastavit ji jako domovskou. Před přesunem Blogu si také zálohujte texty ze stránky, kam chcete blog přesunout. Obsah následně přesunete buď přímo nad blog, nebo na jakoukoliv jinou stránku na webu.

Pomohla vám tato nápověda? Děkujeme za vaše hodnocení :-) Ouuu, stala se nějaká chyba při odesílání hodnocení. Zkuste nás prosím ohodnotit později.

Potřebujete pomoct? Kontaktujte nás Kontaktujte nás