Element Kalendář akcí

Element Kalendář akcí vám zpřehlední plánované události. 

Vytvoření události / akce

Přejděte do Nastavení > Web.

V levém menu zvolte Kalendář akcí. Událost vytvoříte po kliknutí na tlačítko Přidat akci.

V levé části editace vyplňte podrobnosti ohledně chystané události. Konkrétně Název, Datum a čas konání, Místo konání, Popisek a Stránku s popisem akce. U možnosti Stránka s popisem akce se zadává URL adresa stránky, kam chcete, aby byl návštěvník přesměrován po kliknutí na akci. Pokud se cílová stránka nachází na stejném webu, je možné vybrat název stránky z roletky. Stránku mějte ale připravenou předem.

V pravé části editace můžete zvolit kategorii akce a náhledový obrázek akce. Celé to uložíte pomocí tlačítka Vytvořit. Pokud provádíte dodatečné změny u již existující akce, uložíte změny tlačítkem Uložit

Kategorie

Potřebujete plánovat více akcí, a tím pádem chcete mít na webu více kalendářů, které se spolu nebudou míchat? I na to Mioweb myslí a umožňuje vám roztřídit si vše do kategorií. Potom na webové stránce jen necháte vypsat akce z dané kategorie. Postupujte následovně:

Přejděte do Nastavení > Web > Kalendář akcí > Kategorie akcí.

Zde si můžete kategorie, které chcete na webu využívat přidat pomocí tlačítka Přidat kategorii.
Do které kategorie má která akce patřit, vždy nastavíte v detailu akce, viz postup výše.

tip

Abyste mohli jednotlivé akce zařadit do kategorií, musíte kategorie vytvořit jako první.
V opačném případě se vraťte do nastavení akce a kategorii doplňte zpětně.

Vložení kalendáře na web

Jakmile budete mít všechny události vytvořené, běžte zpět do administrace Miowebu.
Element přidáte přetažením elementu Kalendář akcí do dané stránky.

Máte-li akce ve WordPressu nastavené, zobrazí se rovnou i ve stránce. Pokud chcete provádět další úpravy, klikněte na tužku.

Nemáte-li akce nastavené, vloží se jen prázdný element a akce musíte nastavit podle návodu popsaného výše. Samotné úpravy zase provádíte přes ikonu tužky.

Obsah

Na záložce Obsah vyberete, jaké akce, v jakém počtu a z jaké kategorie se mají zobrazit, a posuvníkem nastavíte počet slov popisku, který se bude zobrazovat přímo na stránce. Dále tu nastavujete zobrazování obrázku, popisku či zvýraznění data. Vámi požadovanou variantu nastavíte pomocí přepnutí posuvníku.

Dále můžete na záložce Obsah přejít do administrace ve WordPressu, když kliknete na Administrace akcí, tak vstoupíte do celkové administrace, nebo kliknutím na ikonu tužky u akcí, kdy se dostanete do nastavení příslušné akce.

Vzhled

Na záložce Vzhled nastavíte počet sloupců, v nichž se bude seznam akcí zobrazovat a styl zobrazeného elementu. Nastavíte taky poměr, v jakém se budou zobrazovat obrázky (výběrem z možností v roletce), a přiblížení prvku po najetí myší na něj. To uděláte tak, že v kolonce Efekt vyberete z nabídky v roletce zoom.

Na záložce Vzhled dále vybíráte barvu zvýraznění data, font, velikost, barvu názvu, podnadpisu a popisku. Nabídku rozbalíte kliknutím na ozubené kolečko vedle nadpisů Font názvu a Font popisku

Dále můžete nastavit, zda se u akcí bude zobrazovat tlačítko, které zákazníka navede na detail akce.

Pokročilé

Pokročilé nastavení je u všech elementů stejné. Můžete se tedy řídit tímto návodem pro pokročilé nastavení.

Pomohla vám tato nápověda? Děkujeme za vaše hodnocení :-) Ouuu, stala se nějaká chyba při odesílání hodnocení. Zkuste nás prosím ohodnotit později.

Potřebujete pomoct? Kontaktujte nás Kontaktujte nás