Propojení Miowebu s platební bránou Stripe

Platební brána Stripe je jedním z nejrozšířenějších řešení pro přijímání online plateb s celosvětovou působností. Stripe není součástí Miowebu a proto je potřeba si založit vlastní účet u této služby a hradit náklady spojené s provozem dle ceníku služby Stripe.

UPOZORNĚNÍ

Stripe lze s Miowebem propojit pouze v případě, že Váš web obsahuje modul Prodej (dříve e‑shop). Pokud tento modul web neobsahuje, v propojení aplikací se Stripe nezobrazí a je potřeba změnit tarif webu, nebo použít pro fakturaci službu FAPI.

Jak založit účet u Stripe

Přejděte na adresu https://dashboard.stripe.com/register a vyplňte registrační formulář.

Po úspěšném vytvoření účtu je potřeba ověřit e-mailovou adresu a nastavit fakturační údaje. Dále je potřeba zkontrolovat nastavení účtu a vybrat, zda si přejete vést účet v testovacím nebo ostrém režimu. K provedení jednotlivých nastavení můžete využít nápovědu přímo od společnosti Stripe.

Jak propojit Mioweb a Stripe

Pokud máte účet u Stripe již vytvořený, přejděte do Miowebu do Nastavení > Propojení aplikací.

V zobrazených možnostech vyberte Stripe.

Po kliknutí na Stripe se zobrazí okno pro zadání tzv. Publishable keySecret key. V modrém poli nad těmito kolonkami je odkaz, který Vás zavede přímo do administrace ve Stripe, kde potřebné klíče získáte. 

Pokud je Secret key skrytý, klikněte na tlačítko Reveal test key, které Vám klíč odkryje.

Oba klíče zkopírujte a vložte do příslušných kolonek v Miowebu. Poté potvrďte tlačítkem Uložit. Pokud jste klíče zkopírovali správně, zobrazí se logo Stripe barevně a v pravém horním rohu bude mít zelenou fajfku.

V případě, že se tak nestane, nejsou klíče správné a je potřeba propojení opakovat podle výše uvedeného postupu. 

Nastavení platební brány Stripe v prodejním formuláři

Platební brána Stripe se v prodejním formuláři Miowebu zobrazuje automaticky a není potřeba ji nijak více nastavovat. Výjimkou jsou případy, kdy se rozhodnete ve formuláři přesně definovat způsoby platby, které je možné pro daný formulář použít. V takovém případě nastavte povolené způsoby plateb podle nápovědy pro Jak vytvořit prodejní formulář.

Nastavení platební brány Stripe v e-shopu

V e-shopu je potřeba nastavit povolené způsoby platby zvlášť v sekci Prodej > Způsoby platby. Zde vytvoříte nový způsob platby pomocí platební brány Stripe. Jak na to je popsáno v nápovědě Způsoby platby v e-shopu.

Pomohla vám tato nápověda? Děkujeme za vaše hodnocení :-) Ouuu, stala se nějaká chyba při odesílání hodnocení. Zkuste nás prosím ohodnotit později.

Potřebujete pomoct? Kontaktujte nás Kontaktujte nás