Jak vytvořit prodejní formulář v Miowebu

Prodejní formulář je nezbytně nutný pro prodej vašeho produktu na webu. Jak prodejní formulář v Miowebu vytvořit si ukážeme níže.

upozornění

Vytváření prodejních formulářů v Miowebu je možné pouze v případě, že v nastavení prodejního modulu máte nastaveno, aby se pro zpracování fakturace používal Mioweb. 

Pokud máte pro zpracování faktur zvoleno FAPI, nelze prodejní formuláře v Miowebu vytvářet (nezobrazují se v nabídce) a je potřeba použít FAPI nebo SimpleShop prodejní formuláře. Jak vytvořit prodejní formuláře v takovém případě naleznete v nápovědě dané aplikace. Do Miowebu prodejní formulář následně vložíte pomocí elementu Prodejní formulář.

info

Vytváření prodejních formulářů v Miowebu je možné pouze v případě, že váš tarif obsahuje modul Prodej (dříve e-shop). Pokud web tento modul neobsahuje, je potřeba změnit tarif nebo použít pro prodej FAPI nebo SimpleShop prodejní formuláře. Jak vytvořit prodejní formuláře v takovém případě naleznete v nápovědě dané aplikace. Do Miowebu prodejní formulář následně vložíte pomocí elementu Prodejní formulář.

Jak vytvořit prodejní formulář

Přejděte do  Nastavení > Prodej.

V levém menu zvolte možnost  Prodejní formuláře.

Klikněte na tlačítko Přidat formulář.

Nastavení prodejního formuláře

Jakmile máte formulář vytvořený, zobrazí se před vámi jeho nastavení a jako první je záložka  Prodej.

  • Název formuláře - slouží pouze pro interní potřeby a pro orientaci administrátora
  • Produkt - zde nastavíte produkt, který budete skrze formulář prodávat
    • Pokud produkt ještě nemáte vytvořený, klikněte na ikonku plus a produkt vytvořte
  • Děkovací stránka - tato stránka se zobrazí po úspěšném odeslání formuláře
    • Pokud děkovací stránku ještě nemáte vytvořenou, vytvořte ji pomocí ikonky plus
  • Režim formuláře - zde zvolíte, zda má fungovat formulář ve veřejném (ostrém) nebo testovacím provozu

Režim formuláře a testování

Režim formuláře udává, zda je formulář nastaven do ostrého provozu, nebo zda je pouze v testovacím režimu. 

Formuláře ve Veřejném (ostrém) režimu nemají v přehledu žádné označení. V editaci formuláře je vidět zelený stav VeřejnýPokud zvolíte Testovací režim, v přehledu prodejních formulářů bude tento označený modrým štítkem Testovací.

Objednávka provedená pomocí testovacího formuláře následně bude mít speciální číselnou řadu a bude také označena štítkem Testovací (viz obrázek níže).

Miniupsell

Dále v nastavení formuláře můžete zvolit doplňkový produkt, tzv. miniupsell, který bude rozšiřovat možnosti / vlastnosti hlavního produktu. Miniupsell může být například tričko, pokud prodáváte zážitkovou živou akci, nebo Vaše osobní konzultace k online kurzu.

Vlastní doprava a platba

Doprava a platba se ve výchozím nastavení přebírá z nastavení prodejního modulu. Pokud si však pro tento jeden konkrétní prodejní formulář přejete použít jiné nastavení, zapněte volbu Vlastní doprava a platba a nastavte možnosti, které má mít zákazník na výběr.

Slevové kódy

V tomto nastavení povolíte nebo zakážete uplatňování slevových kódů. Samotné vytvoření a nastavení slevových kódů provedete podle nápovědy Slevové kódy pro e-shop.

Upselly

Informace k tvorbě upsellů najdete v nápovědě zde.

Zobrazení - volitelná pole ve formuláři 

Ve volitelných polích máte možnost rozhodnout, která doplňková pole se mají na formuláři ještě navíc zobrazit, případně formulář nastavit jako tzv. Zjednodušený.

Zjednodušený formulář

Zjednodušený formulář lze použít v případě, kdy prodávaný produkt nevyžaduje dopravu (používá se typicky pro elektronické produkty), jeho hodnota nepřevyšuje částku 10 000 Kč a pokud je země fakturační adresy e-shopu nastavena na Českou republiku. Zákazník při objednávce vyplní pouze e-mailovou adresu, případně jméno a příjmení (pokud požadujete). Na faktuře není uveden odběratel.

Automatizace - automatické procesy prodeje

Aby ideálně celý prodejní proces fungoval automaticky, máte možnost nastavit vlastní automatizované procesy pro daný formulář a stav objednávky vytvořené přes tento formulář. Návod na nastavení automatizací najdete zde.


Pomohla vám tato nápověda? Děkujeme za vaše hodnocení :-) Ouuu, stala se nějaká chyba při odesílání hodnocení. Zkuste nás prosím ohodnotit později.

Potřebujete pomoct? Kontaktujte nás Kontaktujte nás