Propojení Miowebu s platební bránou GoPay

Platební brána GoPay je jedním z nejrozšířenějších řešení pro přijímání online plateb. GoPay není součástí Miowebu a proto je potřeba si založit vlastní účet u této služby a hradit náklady spojené s provozem dle ceníku služby GoPay.

UPOZORNĚNÍ

GoPay lze s Miowebem propojit pouze v případě, že Váš web obsahuje modul Prodej (dříve e‑shop). Pokud tento modul web neobsahuje, v propojení aplikací se GoPay nezobrazí a je potřeba změnit tarif webu, nebo použít pro fakturaci službu FAPI.

Založení účtu u GoPay a získání údajů k propojení

Jako první krok je potřeba založit si účet u GoPay. Postup a pokyny pro založení účtu naleznete přímo na stránkách GoPay.

Jakmile budete mít účet založení, obdržíte od GoPay údaje pro propojení s dalšími aplikacemi. Pro propojení Miowebu a GoPay potřebujete tyto:

  • Client ID
  • Client secret
  • Goid

Tip

V případě, že jste údaje ClientID, ClientSecret a Goid ještě neobdrželi, kontaktujte podporu GoPay na e-mailu integrace@gopay.cz.

Jak propojit Mioweb a GoPay

Přejděte do Nastavení > Propojení aplikací.

V zobrazených možnostech vyberte GoPay.

Po kliknutí na GoPay se zobrazí okno pro zadání ClientID, ClientSecret a Goid a nastavení, zda má být GoPay v ostrém nebo testovacím režimu. Vyplňte hodnoty a následně uložte změny kliknutím na tlačítko Uložit.

Pokud jste hodnoty zkopírovali správně, zobrazí se logo GoPay barevně a v pravém horním rohu bude mít zelenou fajfku. V případě, že se tak nestane, nejsou klíče správné a je potřeba propojení opakovat podle výše uvedeného postupu. 

Nastavení platební brány GoPay v prodejním formuláři

Platební brána GoPay se v prodejním formuláři Miowebu zobrazuje automaticky a není potřeba ji nijak více nastavovat. Výjimkou jsou případy, kdy se rozhodnete ve formuláři přesně definovat způsoby platby, které je možné pro daný formulář použít. V takovém případě nastavte povolené způsoby plateb podle nápovědy pro Jak vytvořit prodejní formulář.

Nastavení platební brány GoPay v e-shopu

V e-shopu je potřeba nastavit povolené způsoby platby zvlášť v sekci Prodej > Způsoby platby. Zde vytvoříte nový způsob platby pomocí platební brány GoPay. Jak na to je popsáno v nápovědě Způsoby platby v e-shopu.

Pomohla vám tato nápověda? Děkujeme za vaše hodnocení :-) Ouuu, stala se nějaká chyba při odesílání hodnocení. Zkuste nás prosím ohodnotit později.

Potřebujete pomoct? Kontaktujte nás Kontaktujte nás