Jak na web vložit YouTube Shorts

YouTube Shorts videa na web vložíte pomocí kódu z YouTube a Elementu HTML. Chycením a umístěním na vybrané místo element HTML vložíte do stránky, kde video chcete zobrazit.

Otevřete si v internetovém prohlížeči video, které chcete vložit. Následně na video klikněte pravým tlačítkem myši a vyberte volbu "Kopírovat kód pro vložení do stránky".

Tento kód vložte do Elementu HTML. Poté uložte změny na stránce a stránku obnovte.


Jak změnit velikost vloženého videa

V kódu, který jste vložili do elementu HTML, vyhledejte parametry "width" (šířka) a "height" (výška). U těchto parametrů jsou mezi uvozovkami číselné hodnoty.

Uvedená číselná hodnota vyjadřuje velikost v pixelech. Např. hodnota width="467" znamená, že video bude široké 467 pixelů.

Pokud video potřebujete zmenšit, nebo naopak zvětšit, upravte číselnou hodnotu na jinou. Čím větší číslo zadáte, tím větší video bude a naopak.

POZOR!

Pří úpravě rozměrů dejte pozor na to, abyste nesmazali (nebo jinak neupravili) uvozovky, které jsou u číselné hodnoty, nebo abyste nesmazali či jinak neupravili jiné části kódu. Video by se mohlo stát nefunkční.

TIP:

Pokud jste si během úprav poškodili kód tak, že video není funkční, je nejrychlejší cesta k nápravě opakování celého procesu vložení videa znovu.

Smažte současný kód z elementu HTML, zkopírujte a znovu vložte kód videa podle výše uvedeného postupu.

Jak video zarovnat na střed stránky

Pokud se Vám video na stránku vložilo ke straně, můžete ho zarovnat na střed tak, že kód videa vložíte mezi tagy <center>KÓD_VIDEA</center>

Výsledek bude např.:

<center>
<iframe width="270" height="480" src="https://www.youtube.com//embed/HRDbceEj6A0" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen></iframe>
</center>
Pomohla vám tato nápověda? Děkujeme za vaše hodnocení :-) Ouuu, stala se nějaká chyba při odesílání hodnocení. Zkuste nás prosím ohodnotit později.

Potřebujete pomoct? Kontaktujte nás Kontaktujte nás