Jak přeregistrovat doménu k Miowebu, nebo ke svému registrátorovi domén

V rámci jakéhokoliv tarifu s hostingem u Miowebu máte nárok na 1 doménu spravovanou Miowebem zdarma. Doménu si můžete buď přes Mioweb zaregistrovat, nebo v případě, že doménu již máte zaregistrovanou z minulosti u svého registrátora domén, můžete si ji do správy Miowebu přeregistrovat.

Výhody domény u Miowebu:

  • Mioweb za vás hradí poplatky spojené s provozem domény.
  • Mioweb automaticky prodlužuje doménu na další období, pokud máte aktivní a uhrazený web, ke kterému je doména připojená.
  • Automatické nastavení DNS záznamů potřebných pro provoz webu
  • DNS záznamy můžete libovolně přidávat nebo upravovat, viz Přidání a editace vlastního DNS záznamu

Jak přeregistrovat doménu k Miowebu

Ve svém uživatelském účtu na adrese mujucet.mioweb.cz klikněte na záložku Moje domény > Převést doménu > Převést doménu k Miowebu.

V okně, které se vám zobrazí, zadejte název domény (BEZ https a bez www) a autorizační heslo. Následně potvrďte souhlas se smluvními podmínkami wedos.cz a klikněte na tlačítko Převést doménu.

Jak získat autorizační heslo (AUTH ID)

Autorizační heslo získáte u svého registrátora domén. Níže uvádíme návody pro nejčastěji používané registrátory domény. Pokud zde svého registrátora nevidíte, obraťte se na jeho podporu.

Jak převést doménu ke svému registrátorovi domén

Pokud jste si doménu zaregistrovali přes Mioweb a chcete ji nyní přesunout ke svému registrátorovi domén např. z důvodu ukončení používání webu, je možné ji přeregistrovat k vašemu registrátorovi domén.

Ve svém uživatelském účtu na adrese mujucet.mioweb.cz klikněte na záložku Moje domény > Převést doménu > Převést doménu do vlastní správy.

V okně, které se vám zobrazí, vyberte z roletky doménu, kterou si přejete přesunout a potvrďte tlačítkem Převést doménu. Následně na Váš e-mail přijde autorizační heslo (AUTH ID), které zadáte u svého registrátora domén k přeregistraci domény do vašeho účtu.

Nyní máte vše, co potřebujete k přeregistraci domény. Dalším krokem je přihlásit se do účtu u svého registrátora domén a zadat pokyn k přeregistraci. Každý registrátor má postup jiný, tedy je potřeba se případně poradit s jeho podporou.

Níže uvádíme postup pro nejčastější registrátory domén. Pokud zde svého registrátora nevidíte, kontaktujte jeho podporu a požádejte o pomoc se zadáním přeregistrace v jeho systému.

DŮLEŽITÉ!

Po přeregistraci domény je nezbytně nutné změnit údaje majitele domény a fakturační údaje. V opačném případě můžete mít v budoucnu potíže s prodloužím domény, nebo získáním autorizačního hesla.

Přeregistrace k Wedos.cz

Přihlaste se do svého účtu u wedos.cz a přejděte na záložku Domény. V levém sloupci pak klikněte na Přesun mezi účty heslem.

Nyní do formuláře pro přeregistraci domény zadejte název domény, kterou chcete přeregistrovat (BEZ HTTPS a bez www). A do pole Autorizační heslo zadejte heslo, které Vám přišlo e-mailem. Nakonec potvrďte tlačítkem Provést změnu. Změna se projeví během několika minut.

Přeregistrace k Websupport.cz

Přihlaste se do svého účtu u websupport.cz a v přehledu služeb klikněte na tlačítko Nastavit službu. Zde pak vyberte Převést doménu.

Na další stránce vyplňte název dom

Nyní do formuláře pro přeregistraci domény zadejte název domény, kterou chcete přeregistrovat (BEZ HTTPS a bez www). A do pole EPP/Auth kód zadejte heslo, které Vám přišlo e-mailem.

Poté klikněte na tlačítko Pokračovat a nakonec změnu potvrďte. Změna se projeví během několika minut.

Pomohla vám tato nápověda? Děkujeme za vaše hodnocení :-) Ouuu, stala se nějaká chyba při odesílání hodnocení. Zkuste nás prosím ohodnotit později.

Potřebujete pomoct? Kontaktujte nás Kontaktujte nás