Jak přidat a nastavit menu?

Na stránce můžete mít vždy jen jedno horizontální menu, které je součástí hlavičky. Hlavička může být nastavena globálně (pro všechny stránky webu), lokálně (pouze pro danou stránku webu), případně nemusí být zobrazena vůbec. Toto nastavení můžete upravit v levém menu Stránka > Hlavička stránky.

důležité

Abyste mohli vytvořit menu, musíte mít nejdříve vytvořené stránky, na které chcete odkazovat. Ty poté do menu přidáte jako položky. Podívejte se, jak vytvořit stránky.

Menu, které si nyní budete vytvářet, chápejte jako balíček záložek.
Tento balíček můžete použít do menu v hlavičce a také přes element Menu

Jak vytvořit menu

Menu vytvoříte tak, že najedete kurzorem na hlavičku dané stránky a kliknete na ikonku tužky (krok 1 v obrázku níže).

Pokud menu již vytvořené máte, klikněte u něj na ikonku tužky a pokračujte k sekci Jak editovat menu.
Jestliže menu ještě vytvořené nemáte, klikněte na Vytvořit nové menu (krok 2 v obrázku níže).

Zadejte jeho interní název (zobrazuje se jen vám - např. menu do hlavičky, menu do patičky) a klikněte na tlačítko Vytvořit menu

Jak editovat menu

Pokud jste právě menu vytvořili, nebo kliknuli na ikonku tužky u již vytvořeného menu, zobrazila se bílá stránka, kde najdete tlačítko Přidat položku menu. Jedna položka menu = jedna stránka webu. 

Po kliknutí se zobrazí box, kde vyberete, na jakou stránku chcete odkazovat (z vašeho seznamu stránek). Vedle zadáte Text odkazu (pokud chcete, aby se stránka zobrazovala veřejně jinak, než jak ji máte pojmenovanou).

Nastavení vlastní URL adresy

  • Položce můžete nastavit i vlastní URL adresu. To je pro vhodné případy, kdy chcete odkazovat mimo váš web

Nastavení otevření v novém okně

  • Položku menu můžete otevírat v novém okně, tedy v další záložce prohlížeče. Tohle nastavení zpravidla není vhodné používat při odkazování v rámci webu.

Řazení položek

  • Jednotlivé položky můžete přesouvat / řadit tak, že chytíte položku za zkřížené šipky a přetažením ji umístíte na požadovanou pozici.

Úprava textu odkazu

  • Pomocí ikony tužky upravíte text odkazu. Pokud si přejete vyměnit stránku za jinou, musíte položku v menu smazat a přidat novou

Smazání položky menu

  • Pomocí ikony koše a po najetí na ni ji z menu smažte.

Takto si vytvoříte položky, které si v menu přejete zobrazovat, a nastavení následně potvrdíte dole tlačítkem Uložit.

Víceúrovňové menu

Vaše menu může mít více úrovní. Po najetí na položku Členské sekce se může zobrazit box s dalšími položkami, například Prodejní formulář, Návody, Videa atd. Toto můžete nastavit přímo v editaci položek menu. Maximálně je možné mít na webu 3 úrovně menu.

Pokud chcete položku umístit do pod-úrovně, chytněte ji myší a potáhněte směrem doprava. Box se trochu posune. To značí, že je už v nižší úrovni a na vyšší úrovni je položka nad ním. Tažením vlevo položku přesunete zpět do vyšší úrovně. 

Pomohla vám tato nápověda? Děkujeme za vaše hodnocení :-) Ouuu, stala se nějaká chyba při odesílání hodnocení. Zkuste nás prosím ohodnotit později.

Potřebujete pomoct? Kontaktujte nás Kontaktujte nás