Jak hromadně smazat SPAM v komentářích

Jak se efektivně bránit proti SPAMU, který se snaží nejrůznější roboti na internetu za každou cenu vkládat do komentářů na vašem webu, popisujeme v tomto návodu

Jak ale postupovat v případě, že už SPAM komentáře na svém webu máte? Řešení spočívá v pluginu WP Sweep, který si můžete do svého webu nainstalovat a s jeho pomocí nevyžádané komentáře hromadně smazat. Návod na instalaci pluginu najdete v nápovědě v tomto odkazu.

POZOR: Při mazání komentářů buďte opatrní, abyste si nesmazali relevantní komentáře, které na webu jistě chcete. Operace smazání komentářů je nevratná. 

Použití pluginu je snadné

Ve WordPressu klikněte v levém menu na odkaz Nástroje > Sweep.

Zde následně najděte řádek Comment Sweep

Nejdůležitější jsou první 3 řádky.

  • Unapproved Comment = Neschválené komentáře
  • Spammed Comments = Spamové komentáře
  • Deleted Comments = Smazané komentáře

Pokud jsou v některé z těchto skupin nějaké komentáře k dispozici, zobrazí se u daného řádku na konci modré tlačítko Sweep. Kliknutím na toto tlačítko komentáře z dané skupiny smažete. Jakmile jsou komentáře smazané, tlačítko se u toho řádku již nezobrazí.

TIP: Spam komentáře většinou budou rovnou označeny jako SPAM, nebo nebudou schválené. Před kompletním promazáním můžete dohledat relevantní komentáře, ty schválit a zbývající SPAM definitivně vymazat pomocí tohoto pluginu.

Pomohla vám tato nápověda? Děkujeme za vaše hodnocení :-) Ouuu, stala se nějaká chyba při odesílání hodnocení. Zkuste nás prosím ohodnotit později.

Potřebujete pomoct? Kontaktujte nás Kontaktujte nás