Sitemap

Mapa stránek je soubor určený pro vyhledávače a obsahuje seznam všech stránek na Vašem webu. Je možné ji přirovnat k telefonnímu seznamu: říká vyhledávačům, jaký obsah na webu najdou a jak se k němu dostat. Kromě tohoto soubor informuje vyhledávače o důležitosti obsahu a o tom, kdy byla daná stránka naposledy aktualizována. Vyhledávačům soubor slouží jako výchozí bod při prvním průzkumu webu i jako vodítko při objevování nových stránek.

Pokud na svém webu potřebujete vytvořit sitemap (mapu stránek), je řešením instalace pluginu.

Doporučujeme plugin XML Sitemap & Google News, který XML mapu stránek i článků vytvoří za Vás. Plugin stačí nainstalovat a aktivovat. Instalaci můžete provést podle návodu Instalace pluginů.

Jakmile plugin nainstalujete, přejděte ve Wordpressu do Nastavení > Zobrazování.

Aby bylo možné mapu stránek aktivovat, nesmí být na webu zakázané prohledávání a indexování. Pokud je vše v pořádku, můžete si zde zvolit, zda chcete generovat mapu stránek a mapu pro Google News. Možnost stačí zakliknout a uložit. Po uložení si můžete mapu zobrazit.

Pomohla vám tato nápověda? Děkujeme za vaše hodnocení :-) Ouuu, stala se nějaká chyba při odesílání hodnocení. Zkuste nás prosím ohodnotit později.

Potřebujete pomoct? Kontaktujte nás Kontaktujte nás