Element Články blogu

Element Články blogu využijete tehdy, pokud chcete na jakékoliv stránce zobrazit poslední nebo nejčtenější články vašeho blogu. V tomto návodu se dozvíte, jak na to.

Jestliže chcete umístit do vaší stránky poslední/nejčtenější články použijte element Články blogu.
Chycením a umístěním na vybrané místo jej vložíte do stránky.

Kliknutím na ikonu tužky se dostanete do jeho nastavení.

Nastavení

V této záložce nejprve zvolíte, zda se budou vypisovat poslední články, nebo články nejčtenější. Vybrat můžete také jen články z určité kategorie. Nastavíte zde také, kolik článků chcete nechat vypsat. Číslo je libovolné, ale měli byste se snažit, aby vypsaných článků nebylo moc, protože by se v nich špatně orientovalo.

V tomto nastavení nastavíte i počet slov v popisku.

Ve volbě Zobrazení nastavíte, zda chcete u elementu zobrazit nebo skrýt popisek, odkaz na článek anebo obrázek. Dále zde můžete nastavit text tlačítka pro zobrazení celého článku.

Vzhled

Na záložce vzhled nastavíte počet sloupců, do kterého se mají položky katalogu řadit, také strukturu (styl), v jaké budou položky zobrazeny (vyberete kliknutím na obrázek stylu a vyberete z nabídky, která se objeví).

Můžete zde také upravit efekt po najetí myši na položku (přiblížení - zoom) a také to, v jakém poměru budou zobrazeny obrázky.

Níže pak můžete ještě nastavit zarovnání textů položek nebo změnit velikost a barvu nadpisu nebo textu. To uděláte tak, že kliknete na ozubené kolečko u Fontu nadpisu nebo fontu textu a z nabídky, která se vám objeví, zvolíte posuvníkem velikost nadpisu nebo textu.

Pokročilé

Pokročilé nastavení je u všech elementů stejné. Můžete se tedy řídit tímto návodem pro pokročilé nastavení.

Pomohla vám tato nápověda? Děkujeme za vaše hodnocení :-) Ouuu, stala se nějaká chyba při odesílání hodnocení. Zkuste nás prosím ohodnotit později.

Potřebujete pomoct? Kontaktujte nás Kontaktujte nás