Základní nastavení blogu

V horním panelu zvolte záložku Nastavení > Blog.

V levém menu zvolte možnost Nastavení.

Základní nastavení

Vyberte si, zda si přejete zobrazit blog na úvodní stránce, tedy pod URL vašeho webu, např. www.mujweb.cz nebo zda se má blog zobrazit na jiné stránce webu, kterou určíte výběrem z roletky. Jestliže necháte zobrazit blog na stránce, kde je již obsah, blog má vyšší prioritu a obsah na stránce překryje.

Máte-li v hlavičce blogu umístěno logo, vyberte si, kam se má návštěvník dostat po kliknutí na něj. Možnost je buď na úvodní stranu blogu či úvodní stranu webu.

Jako poslední možnost si zvolte, kolik článků má být na stránce.

pozor

Pokud máte nastaveno, že se má blog zobrazovat na úvodní straně a blog přemístíte na konkrétní stránku webu, jako domovská stránka se nastaví náhodná stránka webu. Domovskou stránku je následně potřeba upravit podle návodu, který najdete zde.

Obsah za článkem blogu

Do článku můžete přidat obsah, který se bude zobrazovat pod každým blogovým článkem. To uděláte tak, že vyberete obsah, který už máte vytvořený z nabídky v roletce, nebo vytvoříte úplně nový.

Pro vytvoření nového je postup následující. Klikněte na Vytvořit nový obsah.

Obsah si pojmenujte a klikněte na Vytvořit.

Budete přesměrování do prostředí, které znáte z tvorby nové stránky. Až budete mít obsah vytvořený, kliknete na ULOŽIT v pravém horním rohu stránky. 

Pro návrat do menu nastavení obsahu pak kliknete na křížek.

Vrátíte se do nabídky nastavení obsahu za článkem. 

Na obrázku vidíte, že obsah už je v možnostech s roletkou nastavený. Pokud jej chcete dále upravovat, klikněte na ikonku tužky. Chcete-li jej duplikovat, klikněte na ikonku dvou listů vedle sebe. V případě, že chcete obsah úplně smazat, zvolte ikonku popelnice.

Komentáře

Informace o tomto nastavení najdete v nápovědě zde.

Tlačítka sociálních sítí

V tomto nastavení si můžete zvolit, která sociální tlačítka se budou zobrazovat v detailu článku a která tlačítka se budou zobrazovat ve výpisu článků blogu.

Zobrazení

V tomto nastavení můžete skrýt autora článků (viz nápověda zde), výpis podobných článků, popisek u podobných článků, případně datum zveřejnění článků. 

Zobrazit můžete počet návštěvníků článku a datum jeho aktualizace.

Pomohla vám tato nápověda? Děkujeme za vaše hodnocení :-) Ouuu, stala se nějaká chyba při odesílání hodnocení. Zkuste nás prosím ohodnotit později.

Potřebujete pomoct? Kontaktujte nás Kontaktujte nás