Sidebary a widgety na blogu

Sidebar je sloupec, který se zobrazuje vedle blogových článků a ten je složen z jednotlivých widgetů. Na stránkách si můžete nastavit několik sidebarů a ty pak použít na různá místa na blogu, např. sidebar hlavní stránky, sidebar uvnitř příspěvků, apod.

Pro nastavení sidebaru přejděte do Nastavení > Blog.

Nyní v levém menu zvolte Sidebary a widgety.

Zde je vytvořen Defaultní sidebar. Do něho můžete vkládat jednotlivé widgety.
Pokud chcete vytvořit nový sidebar, stačí vyplnit jeho název a kliknout na Vytvořit sidebar.

Vybrané widgety přidáte do sidebaru tak, že kliknete na požadovaný widget a vyberete, do kterého sidebaru chcete widget přidat. Druhou možností je přidržet widget myší a do sidebaru přetáhnout.

Každý widget můžete upravit po kliknutí na šipku na pravé straně, kde upravíte jeho název a dle typu widgetu další nastavení. Např. u nejnovějších příspěvků zvolíte počet příspěvků, které se budou v sidebaru zobrazovat a zda si přejete zobrazovat datum publikování příspěvků. Změny vždy potvrďte tlačítkem Uložit

Volbou smazat odeberete widget ze sidebaru nebo můžete pro odstranění widgetu použít přesunutí do levé části. Widgety uspořádáte přetažením. Myší kliknete na widget, který chcete přesunout, a tažením jej umístíte na zvolené místo - výše či níže.

Nastavení zobrazení jednotlivých sidebarů

Pokud chcete, aby se zobrazoval jiný sidebar na hlavní stránce a jiný přímo u článku či na dalších místech, pak si vytvořte další sidebar s požadovanými widgety. Přiřazení proveďte následovně.

V horním panelu zvolte záložku Nastavení > Blog.

V levém menu zvolte možnost Nastavení > Sidebary.

Zde pro každé umístění nastavte, jaký sidebar se má zobrazovat.
Jakmile toto nastavíte, nezapomeňte změny uložit.

Pomohla vám tato nápověda? Děkujeme za vaše hodnocení :-) Ouuu, stala se nějaká chyba při odesílání hodnocení. Zkuste nás prosím ohodnotit později.

Potřebujete pomoct? Kontaktujte nás Kontaktujte nás