Změna domény webu

Pokud časem změníte zaměření svého projektu, nebo přijdete na to, že by se pro vaše stránky hodila jiná doména, je možné ji změnit.

Co znamená změna domény pro váš web?

  1. Pokud jste na webu nastavovali odkazy přes vkládání URL adresy (například v menu), po změně domény bude potřeba tyto odkazy opravit, aby směřovaly na novou doménu. V případě, že jste při nastavování odkazu vybírali název stránky z roletky, odkazy se upraví automaticky.
  2. POZOR: Pokud máte k webu zřízené emailové schránky, tak změnou domény dojde k jejich zániku. Ještě před provedením změny si tedy proveďte zálohu obsahu emailových schránek, pokud je to potřeba. E-maily můžete zálohovat do Outlooku: Propojení e-mailové schránky do Outlooku.

    Po změně domény budete moci vytvořit nové emailové schránky s názvem nové domény, ale nové schránky nebudou obsahovat předchozí komunikaci ani kontakty. Pokud někde používáte e-mail původní domény, nezapomeňte ho potom změnit.
  3. Se změnou domény souvisí také krátkodobý výpadek webu, který může trvat až 6 hodin v závislosti na rychlosti propojení nové domény s webem. Pokud objednáte doménu přes nás, veškeré nastavení a propojení zajistíme. Pokud máte doménu u jiného poskytovatele, bude potřeba, abyste po změně u domény přepsali DNS záznamy: Editace DNS záznamů.
  4. Po změně domény dojde ke smazání všech lajků, které máte na webu, protože lajky se vážou ke konkrétní URL adrese a po její změně se začnou počítat od nuly.
  5. Pokud změníte domény webu a původní adresy nepřesměrujete na nové adresy, ztratíte získanou pozici v rámci vyhledávačů a zaindexované adresy ve vyhledávačích přestanou fungovat.

Kolik stojí změna domény

Pokud máte už zaregistrovanou svoji vlastní doménu, probíhá její změna a připojení k webu zdarma

V případě, že potřebujete zaregistrovat novou doménu přes Mioweb, hradí se poplatek registrátorovi domén za zaregistrování nové domény a administrativní poplatek. Cena zaregistrování nové domény pak závisí na ceníku konkrétního registrátora. Konečnou cenu k uhrazení vám vypočítá systém automaticky na základě vámi zvolené koncovky domény. 

Poplatek hradíte pro každou novou doménu registrovanou přes Mioweb pouze jednorázově. Poplatky související s provozem domény v dalších letech jsou již součástí vašeho tarifu. Rychlý přehled nejpoužívanějších domén, jejich ceny a nejčastější otázky jsme pro vás připravili na stránce zde.

Jak změnit doménu webu

Přihlaste se do vašeho uživatelského účtu ( odkaz) a přejděte na záložku Moje weby
Zde vyberte web, u kterého si přejete změnit doménu a klikněte na Správa webu.

Dále pak klikněte v levé části na Změnit doménu.
Pokud u webu doménu ještě připojenou nemáte, klikněte na Připojit doménu.

Zde vyberte, zda si přejete zaregistrovat novou doménu, doménu již zaregistrovanou máte, nebo si přejete použít dočasnou doménu na subdoméně mioweb.cz. 

Zadejte tvar vaší domény a vyčkejte, až systém zkontroluje, zda lze doménu použít.
Pokud je možné doménu použit, nastavení potvrďte kliknutím na  Potvrdit.

Pokud jste vybrali, že doménu již zaregistrovanou máte, bude potřeba u této domény nastavit DNS záznamy Miowebu. To provedete podle nápovědy Editace DNS záznamů.

Pomohla vám tato nápověda? Děkujeme za vaše hodnocení :-) Ouuu, stala se nějaká chyba při odesílání hodnocení. Zkuste nás prosím ohodnotit později.

Potřebujete pomoct? Kontaktujte nás Kontaktujte nás