Element Textové pole

Element Textové pole je tu od toho, abyste mohli na svoji webovou stránku dát nějaký text. Funguje to stejně jako u jiných elementů, chycením a umístěním na vybrané místo ho vložíte do stránky.

Když do prostoru textového elementu kliknete, můžete začít s úpravou textu.
Do nastavení elementu se dostanete pomocí ikonky tužky.

Vzhled

U textového elementu můžete v první řadě nastavovat font. Klikněte na ozubené kolečko, aby se vám zobrazila nabídka, díky které budete moci font vybírat, určit jeho velikost, barvu i řádkování. Kromě toho, že tu můžete provádět základní úpravy textu, si zde vyhrajete i s dalšími estetickými záležitostmi, například s nastavením barevného pozadí

Přizpůsobit si zde budete moci také styl odrážek, pokud zde chcete mít jiné než ty z globálního nastavení. 

Zalamování textu – pevná mezera

Jednou ze základních funkcí Miowebu je, že si dokáže sám automaticky zalamovat samostatné samohlásky a souhlásky na koncích řádků – a, e, i, o, u… atd. Pokud byste potřebovali vložit pevnou mezeru (tedy zalomit text jinak) na jiné než běžné místo, využijte speciálního znaku pro pevnou mezeru.

Krok 1

V elementu Textové pole rozbalte další možnosti.

Krok 2

Vyberte volbu Speciální znaky.

Krok 3

Zvolte první prázdné okénko s popisem no-break space. Tím dojde ke vložení mezery na místo, kde jste předtím nechali kurzor.

Pokročilé

Pokročilé nastavení je u všech elementů stejné. Můžete se tedy řídit tímto návodem pro pokročilé nastavení.

CW 3.0.

Pomohla vám tato nápověda? Děkujeme za vaše hodnocení :-) Ouuu, stala se nějaká chyba při odesílání hodnocení. Zkuste nás prosím ohodnotit později.

Potřebujete pomoct? Kontaktujte nás Kontaktujte nás