Element Video

Element Video slouží k přidání videa z kanálů Youtube nebo Vimeo, popř. k vložení vlastního videa, které nahrajete na webové úložiště.

Jestliže chcete umístit do vaší stránky video, použijte element Video
Chycením a umístěním na vybrané místo jej vložíte do stránky.

Kliknutím do prostoru elementu nebo na ikonu tužky se dostanete do jeho nastavení.

Video

Na záložce video najdete pole pro vložení URL videa. Stačí tedy jít na stránku s videem (YouTube, Vimeo) a kopírovat URL videa z adresního řádku a poté ji vložit do tohoto pole. Také zde zvolíte, pokud chcete video přehrát automaticky, skrýt ovládání videa, popř. zvolit že na video nelze kliknout - používá se např. při webinářích.

Pokud chcete na web vložit vlastní video, které máte uložené v souborech webu, je potřeba, aby bylo toto video ve formátu MP4 (koncovka .mp4). Následně stačí aktivovat možnost vlastní kód videa. Po aktivaci se zobrazí okno pro vložení kódu videa. Do tohoto okna vložte kód níže. 

<video controls="true" width="100%">
<source src=" odkaz na video" type="video/mp4" />
</video>

Místo textu "odkaz na video" vložte URL adresu videa, kterou najdete ve WordPressu > Média. Zde kliknete na požadované video a zobrazí se Vám podrobnosti o souboru. Vpravo dole najdete URL adresu (odkaz) videa. Tu si zkopírujete a vložíte do kódu výše.

POZOR: U videa, které je vloženo skrze vlastní kód nemusí fungovat možnosti Přehrát automaticky, Skrýt ovládání videa a Na video nelze kliknout

Vzhled

Pomocí této záložky můžete nastavit, že se video otevře ve vyskakovacím okně.
Otevírání vyskakovacího okna si můžete nastavit pomocí obrázku, tlačítka nebo ikony.

Obrázek

Pokud chcete video v pop-upu otevřít pomocí kliknutí na obrázek, vyberte z roletky možnost Obrázek.
Obrázek zadáte volbou Vybrat obrázek. Pod obrázkem pak kliknutím na ikonku vyberte styl tlačítka Play, nastavíte barvu a velikost.

Tlačítko

Pokud chcete video v pop-upu otevřít pomocí tlačítka, vyberte z roletky možnost Tlačítko a nastavte vzhled tlačítka stejným způsobem jako u elementu tlačítko.

Ikona

Pokud chcete video v pop-upu otevřít pomocí tlačítka, vyberte z roletky možnost  Ikona. Po výběru této možnosti si nastavíte, jaká ikonka má video otevírat, jakou má mít barvu, velikost, jaký se u ní má zobrazovat text a jeho umístění + zarovnání.

Pokročilé

Pokročilé nastavení je u všech elementů stejné. Můžete se tedy řídit tímto návodem pro pokročilé nastavení.

Pomohla vám tato nápověda? Děkujeme za vaše hodnocení :-) Ouuu, stala se nějaká chyba při odesílání hodnocení. Zkuste nás prosím ohodnotit později.

Potřebujete pomoct? Kontaktujte nás Kontaktujte nás