Kategorie/Rubriky na blogu

Kategorie, resp. rubriky, slouží k tomu, abyste články mohli třídit podle témat. Návštěvník vašeho webu tak má možnost zvolit si téma, které ho zajímá, a zobrazit si články vztahující se ke jím zvolenému tématu. V tomto návodu zjistíte, jak je vytvořit.

V Mioweb editoru přejděte do Nastavení > Blog > Kategorie.

Ve výchozím nastavení zde naleznete vytvořenou kategorii  Nezařazené, která je výchozí kategorií a nelze ji smazat. Můžete ji ovšem upravit. Pro úpravu stačí kliknout na název této kategorie.

Pokud se rozhodnete, pro jinou  výchozí kategorii, můžete ji změnit ve Wordpressu > Nastavení > Publikování. Zde ze seznamu vytvořených kategorií (rubrik) vyberete tu, která bude výchozí.

Nyní se vraťme zpět do Miowebu. Pokud chcete vytvořit novou kategorii, klikněte na Přidat kategorii.

U kategorie můžete nastavit její název, nadřazenou kategorii, popisek a náhledový obrázek.

Po vytvoření se kategorie zobrazí v seznamu vytvořených kategorií. Nově vytvořenou kategorii je možné upravit, zobrazit stránku (zobrazí všechny články zařazené do této kategorie) nebo smazat.

Jak článek zařadit do kategorie (rubriky)

Nejprve je třeba si otevřít editaci článku ve  WordPressu > Příspěvky > Upravit.

V detailu článku si v pravém menu vyberete záložku  Dokument a následně záložku Rubriky. Zde si zatrhnete kategorie, do kterých chcete článek zařadit. Pro potvrzení je třeba kliknout na modré tlačítko Aktualizovat.

Využití kategorií (rubrik) v Miowebu

Vytvořené kategorie (rubriky) můžete využít v elementu Články blogu.

V tomto elementu si můžete zvolit, že se mají vypisovat články pouze z vybrané kategorie.

PŘÍKLAD: Pokud chcete na nějaké stránce vypisovat články pouze z kategorie např. "Novinky" na blogu, můžete toho pomocí tohoto postupu docílit. Na stránku vložte element Články blogu a nastavte zobrazování článků z kategorie Novinky.

Pomohla vám tato nápověda? Děkujeme za vaše hodnocení :-) Ouuu, stala se nějaká chyba při odesílání hodnocení. Zkuste nás prosím ohodnotit později.

Potřebujete pomoct? Kontaktujte nás Kontaktujte nás