Struktura Mioweb stránky

Webovou stránku tvoří zpravidla několik částí, které vám popíšeme, aby se vám dobře pracovalo a měli jste představu o terminologii i obsahové náplni jednotlivých sekcí.

V horní části webu najdete hlavičku, pak následuje obsahová část a nakonec je stránka zakončena patičkou. Tohle je taková základní struktura běžného webu, setkáte se s ní prakticky všude.

Maličko jinačí je to u stránek přihlašovacích, děkovacích či squeeze page (zachytávací stránka), které většinou hlavičku nemají.

Hlavička

Tuto část určitě jako uživatelé internetu dobře znáte. Bývá tu nahoře umístěno logo a menu, odkud se dostáváte do dalších částí.

Obsahová část

Texty, obrázky, formuláře, tlačítka pro sociální sítě apod. To všechno se dává do obsahové části webu. Tvorbu a náplň obsahové části nepodceňujte. Je to výkladní skříň, místo, které je pro vašeho zákazníka nesmírně důležité a musí být nanejvýše přehledné. Proto si s texty hrajte, dobře je strukturujte, aby se na vašem webu každý dobře vyznal. Obrázky nahrávejte co nejlepší, v kvalitě dostupné pro web. Takové, aby zaujaly nebo přesvědčily.

Patička

Patička to celé uzavírá. Je na webu úplně dole a dost často tu najdete copyright, další menu (drobečkovou navigaci), které bývá odlišené od menu horního. Firmy sem umísťují třeba obchodní podmínky, kontakty, odkaz na blog, info o ochraně osobních údajů a mnoho dalšího. Zkrátka to, co chtějí na svém webu prezentovat, ale není důležité plnit tím horní menu.

cw 3.0

Pomohla vám tato nápověda? Děkujeme za vaše hodnocení :-) Ouuu, stala se nějaká chyba při odesílání hodnocení. Zkuste nás prosím ohodnotit později.

Potřebujete pomoct? Kontaktujte nás Kontaktujte nás