Jak aktualizovat web

Zde najdete návod k aktualizaci Wordpressu, pluginů a Mioweb šablony na webu.

Aktualizace WordPressu

V administraci vašeho webu klikněte na symbol W v pravém horním rohu obrazovky, následně v levém menu klikněte na Nástěnka > Aktualizace a stiskněte tlačítko Aktualizovat. Nyní už jen vyčkejte, než se aktualizace dokončí.

Aktualizace pluginů

Přejděte to Wordpressu a v levé menu vyberte Nástěnka > Aktualizace. Sjeďte na stránce níže na pluginy. Zaškrtněte všechny zobrazené pluginy a klikněte na Aktualizovat pluginy.

Aktualizace Miowebu - vlastní hosting

Aktualizace přináší nejen nové funkce, ale i případné opravy chyb a přizpůsobení externím systémům - například aby se web správně zobrazoval ve všech internetových prohlížečích.

Hosting u Miowebu

Pokud máte web hostovaný na serverech Miowebu, pak tyto aktualizace nemusíte řešit. Provádíme je za vás automaticky vždy, když novou verzi vydáme.

Jak zjistím, kde mám hosting?

Pokud si nejste jisti tím, jak poznat, kde hostujete vaše weby, podívejte se do nápovědy zde.

Přejděte to Wordpressu a v levé menu vyberte Nástěnka > Aktualizace. Sjeďte na stránce níže na šablony a vyberte šablonu Mioweb. Klikněte na Aktualizovat šablony

Pokud nemáte Mioweb aktualizovaný a aktualizaci Vám web nenabízí, zkontrolujte, zda máte uhrazen balíček Podpora a aktualizace. Balíček můžete zakoupit v zákaznické sekci Miowebu v záložce Moje licence.

Co dělat, když Wordpress nenabízí aktualizaci Miowebu

Pokud nemáte šablonu aktuální a WordPress přesto aktualizaci nenabízí (i když máte balíček Podpora a aktualizace zaplacený), bude třeba šablonu aktualizovat manuálně.

1) Přímá aktualizace šablony

V zákaznické sekci v záložce Moje licence si stáhněte aktuální šablonu ve formátu ZIP. Nyní přejděte do Vašeho Miowebu a přepněte se do Wordpressu (ikonka W vpravo nahoře). Zde zvolte v levém menu Vzhled > Šablony. Klikněte na tlačítko Instalace šablon > Nahrát šablonu. Nahrajte sem šablonu, kterou jste si stáhli v zákaznické sekci Miowebu. Po chvilce se zobrazí obrazovka s informaci, že tato verze již byla nainstalována. Zde stačí kliknout na tlačítko Nahradit aktuální nahranou a máte hotovo.

2) Aktualizace skrze FTP

V zákaznické sekci v záložce Moje licence si stáhněte aktuální šablonu. Šablona se stáhne v souboru ZIP. Tento soubor rozbalte. Následně se připojte na FTP do složky www/wp-content/themes. Do této složky přetáhněte obsah, který jste získali rozbalením šablony ze souboru ZIP. Nyní potvrďte, že chcete soubory přepsat. 

tip

Pokud nechcete soubory přepisovat, je možné rozbalenou složku přejmenovat a nahrát ji do tohoto umístění. Po nahrání se aktuální šablona začne zobrazovat ve WordPressu > Vzhled > Šablony. Pravděpodobně se stane to, že zde budete mít 2 šablony se stejným jménem. Je třeba aktivovat tu s vyšší verzí (verzi zjistíte po kliknutí na tlačítko "Podrobnosti" u šablony).

Pomohla vám tato nápověda? Děkujeme za vaše hodnocení :-) Ouuu, stala se nějaká chyba při odesílání hodnocení. Zkuste nás prosím ohodnotit později.

Potřebujete pomoct? Kontaktujte nás Kontaktujte nás