Nastavení členských úrovní

Členské úrovně slouží k strukturování obsahu v rámci členské sekce. Můžete tak například svůj kurz rozdělit do několika úrovní, či samostatných lekcí. 

Příklad použití

Řekněme, že prodáváte online kurz výuky cizích jazyků. Díky členským úrovním můžete kurz strukturovat jak podle dovednostních skupin A2, A1, B2, B1 apod., ale můžete také jednu členskou sekci rozdělit do skupiny podle jazyků, které k výuce nabízíte (např. AJ, NJ, RJ, apod.). 

Výhodou pro uživatele je, že má v rámci jedné členské přehled o všech možnostech, které ve svém kurzu nabízíte a kdykoliv si může dokoupit další vámi vyučovaný jazyk ke svému studiu.

Jiným příkladem použití může být členská sekce, kde poskytnete obsah zdarma jako "ochutnávku" vašeho kurzu a do úrovně pak zařadíte obsah, který je již placený.  

Jak vytvořit novou úroveň v členské sekci

V horním menu vyberte Nastavení > Členské sekce.

Nyní v přehledu  klikněte na členskou sekci, u které chcete členské sekce přidat / upravit.

V horním menu klikněte na záložku Členské úrovně.

Úrovně slouží ke strukturování obsahu členské sekce. Pokud budete mít v členské sekci obsah pro začátečníky a pokročilé, můžete jejich obsah zacílit na danou cílovou skupinu.

Pokud chcete členskou úroveň vytvořit, klikněte na tlačítko Přidat členskou úroveň. Pro editaci klikněte u existující členské úrovně na tužku, pro smazání využijte ikonku popelnice (viz obrázek výše).

V nastavení můžete u jednotlivých členských sekcí změnit název. Můžete také zvolit, zda chcete, aby stránky pro tuto úroveň byly odkryty v menu i pro ostatní úrovně (uživatelům bez přístupu se u nich zobrazí ikonka zámku).

Jestliže se uživatel dostane na stránku, do které nemá přístup, je dobré si zde nastavit stránku, která se mu v tomto případě zobrazí - např. pro dokoupení členství, aby získal přístup. 

Rovněž je zde možnost zákazníkovi bez přístupu vypsat text, který se zobrazí po vstupu na stránku, na kterou ještě nemá přístup. V tomto textu je možné využívat HTML tagy.

Nakonec vše uložte tlačítkem Uložit ve spodní části stránky.

Přístup uživateli přidáte v editaci uživatele, případně jej můžete zařadit přímo do prodejního procesu členské sekce. Více se dozvíte v nápovědách pro prodej členské sekce.

Pomohla vám tato nápověda? Děkujeme za vaše hodnocení :-) Ouuu, stala se nějaká chyba při odesílání hodnocení. Zkuste nás prosím ohodnotit později.

Potřebujete pomoct? Kontaktujte nás Kontaktujte nás