Jak zjistit velikost e-mailových schránek

Vašemu podnikání se daří, komunikace se zákazníky přibývá a e-mailové schránky se plní. Jak zjistit, do jaké míry jsou vaše e-mailové schránky zaplněny zjistíte v této nápovědě. 

Kam se podívat

Přihlaste se do svého uživatelského účtu na adrese mujucet.mioweb.cz a přejděte na záložku Moje weby.

V této záložce si vyhledejte web, u kterého chcete zjistit velikost e-mailových schránek.
Myší najeďte na obrázek webu a klikněte na tlačítko Správa webu.

V pravém sloupečku uvidíte celkovou velikost všech e-mailových schránek a možnost Spravovat schránky, kde najdete velikost každé schránky samostatně. 

Po kliknutí na Spravovat schránky se zobrazí přehled jednotlivých schránek s informací o jejich velikosti a případně přesměrování. 

info

V případě, že ve správě webu nevidíte celkovou velikost e-mailových schránek, znamená to, že buď žádné schránky nemáte vytvořené, nebo jsou všechny prázdné. 

Jak uvolnit kapacitu ve schránkách

Kapacita e-mailových schránek je omezena na 3 GB. Pokud se blížíte limitu, je na čase e-maily pročistit. Ve chvíli, kdy se kapacita zaplní, dojde k automatickému zablokování přijímání a odesílání e-mailů.

Přihlaste se do své e-mailové schránky a smažte e-maily, které už nepotřebujete. Pokud ke správě e-mailů používáte e-mailového klienta, který pomocí protokolu POP3 pouze stahuje kopie e-mailů a originály zůstávají na serveru, je potřeba se do schránky přihlásit přes rainloop.mioweb.cz a promazat e-maily zde. 

info

Velikost schránek se obnovuje každé 4 hodiny počínaje půlnocí. Pokud smažete e-maily ze své schránky, je potřeba vyčkat do dalšího intervalu než se vám ukáže nová aktuální velikost schránek. 

Jak navýšit kapacitu ve schránkách

Navýšit kapacitu pro vaše e-mailové schránky lze až do celkové velikosti 22 GB. Pokud si přejete kapacitu navýšit, klikněte ve správě webu na odkaz Navýšit kapacitu a pokračujte dle pokynů, které se vám zobrazí.

Pomohla vám tato nápověda? Děkujeme za vaše hodnocení :-) Ouuu, stala se nějaká chyba při odesílání hodnocení. Zkuste nás prosím ohodnotit později.

Potřebujete pomoct? Kontaktujte nás Kontaktujte nás