První kroky v Miowebu

Mioweb vytváříme tak, aby běžel podle vašich představ. Je to moderní nástroj, se kterým bude správa vlastního webu víc zábava než práce. Ale i přesto tu pro vás máme pár tipů a doporučení, kterým prosím věnujte pozornost.

1. Jak na webu nastavit doménu

Každý web potřebuje svoji doménu, to je jasné. Ať už máte čerstvě pořízený nový tarif a web vám zatím pro účely editace funguje na tzv. Mioweb subdoméně nebo již doménu máte zaregistrovanou, ale přemýšlíte o změně, pomůže vás s celým procesem obeznámit a provést naše nápověda pro změnu domény webu.

2. Jak vytvořit e-mailové schránky

Pokud máte web hostovaný na serverech Miowebu, můžete si pro svůj web v rámci tarifu zřídit i vlastní e-mailové schránky ve tvaru nazev@vasedomena.cz. Vytvoření i nastavení je jednoduché a zabere Vám to pouze pár minut. Návod na vytvoření e-mailové schránky nebo její přesměrování najdete zde.

3. Nastavení odesílání e-mailů z webových formulářů

Ačkoli je tato funkce automaticky nastavovaná při instalaci hostingu, doporučujeme ji tímto postupem na webu nastavit a předejít tak případům, kdy může odesílání formulářů z webu (například kontaktních, poptávkových apod.) například kvůli chybné e-mailové adrese selhat.

4. Jak zabezpečit web

Na bezpečnost webu by měli dbát v první řadě ti, kteří chtějí na webu cokoli prodávat, poskytovat přístupy do členských sekcí anebo jednoduše poskytovat návštěvníkům důvěryhodný obsah. Je tedy důležitá pro všechny, a proto jsme pro vás sepsali v této nápovědě všechny důležité kroky, které jsou jednoduché, ale výrazně sníží riziko napadení webu a následné škody, které s touto situací bývají často spojené.

5. Nastavení pěkných URL adres

My víme, že to chcete mít co nejkrásnější, ale věřte, není to vždycky jen o vzhledu. Pěkná má být i URL adresa dané stránky. Wordpress na to jde už z výroby trochu jinak a URL adresy vytváří sice automaticky, ale jako čistá čísla a znaky. Tak to pojďme změnit. Pěkné a srozumitelné URL, na které je ve vyhledávači radost pohledět, a každý se v nich dobře vyzná, jsou fakticky základem. Návod na jejich nastavení najdete zde.

6. Nastavení časového pásma

Nastavení časového pásma je důležité pro celý web. Zaručí třeba to, že se články či aktuality budou publikovat ve správném čase nebo že bude správně fungovat časově omezený přístup do členských sekcí. Časové pásmo ovlivňuje spoustu dalších interních věcí na webu, tak už na nic nečekejte a časové pásmo nastavte podle návodu zde.

7. Editor webu

Vzdělávací metoda pokus-omyl má svoje kouzlo a když máte dost času, tak asi proč ne. My ale víme, že chcete s Miowebem hned pracovat a s editorem se rychle sžít. Jako každý editor, i tento má svá specifika a různé možnosti. A tak se nebojte, ponořte se do toho a využívejte všeho, co vaše podnikání posune zase o kus dál. Pokud se chcete s editorem blíže seznámit, můžete využít nápovědu zde.

8. Vlastní logo

I na vaše vlastní logo jsou šablony Miowebu připraveny a už se moc těší, až si ho tam dáte. Můžete si zvolit logo buď jako běžný obrázek, nebo text. Podle návodu zde logo také smažete.

9. Text v patičce

Patička webu ve výchozím nastavení obsahuje text s informací, že je web tvořen na platformě Mioweb. Pokud to tam z jakéhokoli důvodu mít nechcete, my se zlobit nebudeme a klidně si to dejte pryč podle nápovědy zde.
TIP: Tento odkaz jde použít jako partnerský odkaz v našem provizním systému. Pokud jste v něm registrováni, můžete nápis v patičce využít jedině ve svůj prospěch.

10. Nevíte si s něčím rady?

Až začnete s Miowebem pracovat, dřív, či později zjistíte, že je to fakt jízda, a že chcete zkoušet nové a nové věci. I na zdravou závislost jsme připraveni a máme tu spoustu inspirace, nápověď a školení. Mrkněte.
Pomohla vám tato nápověda? Děkujeme za vaše hodnocení :-) Ouuu, stala se nějaká chyba při odesílání hodnocení. Zkuste nás prosím ohodnotit později.

Potřebujete pomoct? Kontaktujte nás Kontaktujte nás